u dobrom raspoloženju

HRT-ova popularna emisija 'Dobro jutro, Hrvatska' slavi 28. rođendan

27.04.2020 u 11:05

Bionic
Reading

Jedna od najdugovječnijih emisija Hrvatske radiotelevizije 'Dobro jutro, Hrvatska' obilježava 28 godina neprekinutoga emitiranja. Unatoč otežanim i nesvakidašnjim uvjetima rada zbog pandemije koronavirusa, u studiju je uz neke stare snimke, javljanja nekadašnjih voditelja emisije i poneka gostovanja slavljenička emisija prošla u veselom i opuštenom ugođaju

Prvo izdanje popularne jutarnje mozaične emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' emitirano je 27. travnja 1992. godine, a vodili su je Marija Nemčić i Ivica Zadro. Današnji, 28 rođendan proslavili su uz po mnogima jedan od najsimpatičnijih voditeljskih parova - Doris Pinčić Rogoznica i Ognjenom Golubićem. Među ostalim, u emisiju se javila Željka Fattorini koja je ispričala kako je dolazila prva u šminku, a sadašnjim voditeljima je savjetovala da govore sporije te da nabave ugodnije stolice.

Doris Pinčić Rogoznica emisiji se priključila krajem siječnja.

'Nakon gotovo šest godina rada na RTL televiziji, koji je za mene bio iznimno dobra platforma za učenje tv zanata i stjecanje iskustva, mogu im reći samo jedno veliko hvala. Naša je suradnja uistinu bila više nego korektna, s obje strane, putem sam tamo stekla i brojne prijatelje, i to razdoblje smatram najljepšim do sada u mom profesionalnom životu. Ipak, vjerujem da sreća prati hrabre, i da ponekad treba izaći malo i iz tzv. zone komfora, te ispitati svoje granice i mogućnosti, pa sam stoga rado prihvatila novi izazov i ponudu koja mi je stigla s Prisavlja. HRT kao javni servis po mom mišljenju nudi vrtlog mogućnosti za stjecanje novih iskustava i veselim se svemu što je pred nama. A nadam se, najviše na dobrobit naše publike', izjavila je Doris kad je obznanjeno da stiže na HRT.

Voditeljica je na Instagramu je pokazala kako se danas slavi. 'Propuštamo mjere.. Jer jako je teško s ovim veselim dečkima držati distancu', opisala je fotografiju s kolegom Mirkom Fotorom i Antom Gelom, a dobila je i cvijet od svoj suvoditelja Ognjena. Kako je izjavila u emisiji, ona je zadnja pridošlica, a fascinira je entuzijazam starijih kolega koji vode emisiju već dugi niz godina.

Podsjetimo, mnogi su danas poznati urednici, novinari i voditelji pekli svoj televizijski zanat upravo u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska'. Tijekom godina vodili su je Helga Vlahović Brnobić, Željka Fattorini, Oliver Mlakar, Denis Latin, Vedrana Međimorec, Ana Brbora-Hum, Mario Sedmak, Barbara Kolar, Melita Hrengrek, Mirna Berend, Duško Ćurlić i mnogi drugi.

'Tajna' dugovječnosti emisije je u bavljenju stvarnim životnim temama građana. Osim novinara, voditelja i urednika emisiju ostvaruje velik broj ljudi – od redatelja, kamermana, šminkera, kostimografa do organizatora koji svakog dana proizvode zahtjevnu višesatnu emisiju uživo.

Izvor: Društvene mreže