jedan od najgledanijih sadržaja

I ove jeseni na HTV-u može se pratiti popularna emisija 'Kod nas doma'

13.09.2024 u 17:57

Bionic
Reading

I ove jeseni popularna mozaična emisija 'Kod nas doma' nastavlja uveseljavati gledatelje uživo od ponedjeljka do četvrtka na Prvome programu Hrvatske televiziji s početkom u 17.20 sati

Gledatelje će u svijet popularne kulture, glazbe, gastronomije, mode, hobija, arhitekture, dizajna i moderne psihologije povesti omiljene TV voditeljice Barbara Kolar, Iva Šulentić i Jelena Pajić Ćulibrk, a autorica projekta i urednica emisije je Elizabeta Biočina, stoji u najavi.

Nastavljaju sa svojim stalnim uspješnim rubrikama – 'U kuhinji kod Suzy', 'Cvijeće Saše Šekoranje', i 'Veterinarska ambulanta'. Novost ove jeseni je rubrika 'Vaš zeleni kutak', gdje će Jelena Ćulibrk Pajić posjetiti divne vrtove, balkone i domove s cvijećem, razgovarati s ljubiteljima zelenila i inspirirati sve da se okušaju u vrtlarstvu!

'Kreće nam nova sezona i veselim se novima, a i starim sugovornicima, aktualnim temama i najavama zanimljivih događanja. Posebno me veseli nova rubrika 'Vaš zeleni kutak' kroz koju ćemo upoznati različite zaljubljenike u zeleno - vlasnike zelenih gredica i impresivnih ukrasnih vrtova, strastvene skupljače bonsaija, ljubitelje ukrasnog bilja i cvijeća. Dobila sam priliku dio svog radnog vremena provesti na najljepšem mogućem mjestu - u prirodi, okružena zelenilom ili u nečijoj kućnoj džungli - i baš me veseli snimanje ovih reportaža. Zelenoljupci će doći na svoje', poručila je Jelena Ćulibrk Pajić.

Stalni tim urednika koji čine kostur redakcije su izvršna urednica emisije Klaudia Kežić Mrkonjić, zatim Silvana Kolovrat, Matko Bušelić i Danijel Despot uz urednicu projekta Elizabetu Biočinu. Na početku ove sezone pridružile su im se dnevne urednice Lidija Šprajc, Tamara Peras i Sanja Brajković.

Tu je Eli Lazarova Sladić zahvaljujući kojoj su prisutni i vidljivi na društvenim mrežama. I dalje se druže sa suvoditeljima u studiju Danijelom Despotom u rubrici 'Znanost i despotologija', Brunom Šimlešom u 'Razgovorima sa stavom' i Tonijem Milunom u rubrici 'Računica s Milunom', a svaki petak u goste stiže filmski kritičar Boško Picula.

'Kao urednica projekta dnevne emisije 'Kod nas doma' jako sam ponosna na svoj tim koji se trudi donijeti gledateljima kvalitetan i zanimljiv sadržaj svako poslijepodne na Prvom programu. Trudit ćemo se i dalje pratiti i razgovarati o temama koje zanimaju većinu ljudi, donositi priče koje mijenjaju društvo na bolje, biti aktualni i zanimljivi. Od ovoga ljeta naše priloge, rubrike i razgovore možete pogledati na osim na Facebooku, Instagramu, i na Youtube kanalu Kod nas doma', ističe Elizabeta Biočina.

'Imamo izvrstan novinarski tim emisije, spoj iskusnih novinara s mladim tek diplomiranim novinarima ili još studentima novinarstva. To su: Dorijan Klarić, Nensi Profaca, Sanja Čeliković, Stephanie Stelko, Vanja Vučković, Željkica Makanec, Ivana Doko Bureš, Matija Matković, Janko Debeljak, Ela Šeremet, Matko Knešaurek, Eli Lazarova Sladić, Tara Šitum. Moram reći da, ako je sudeći po našim mladim novinarima, budućnost novinarstva je u dobrim rukama'.

U emisiji Kod nas doma razgovarat će se i s glazbenicima, svirati u studiju, javljati se s raznih društvenih i glazbenih događaja. Predviđeni su i intervjui s glazbenicima u kojima će se doznati što ih opušta, gdje stvaraju i traže nadahnuće te koji su im hobiji, a tijekom gostovanja predstavit će i svoje glazbene novitete.

'Vjerujem da ćemo i ove sezone, zajedno s ekipom koja stoji iza emisije, iz tjedna u tjedan pronalaziti teme koje će zainteresirati naše gledatelje i gledateljice po povratku s posla u poslijepodnevnim satima i da će im biti ugodno Kod nas doma', ističe Iva Šulentić. Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT — HTV 1), emisiju Kod nas doma bit će moguće pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.