EDUARDO MAPELLI MOZZI

Intrigantna ljubavna i obiteljska prošlost: Evo tko je talijanski tajkun koji nakon ekspresnih zaruka ulazi u britansku kraljevsku obitelj

27.09.2019 u 13:32

Bionic
Reading

Britanski dvor pohvalio se zarukama princeze Beatrice koja je svoju sreću pronašla u talijanskom poduzetniku, osnivaču i kreativcu Eduardu Mapelliju Mozziju. Iako naizgled prekrasna ljubavna priča, 36-godišnjak ima interesantnu pozadinu i netipičan profil kraljevskih zetova. Otkrivamo vam tko je muškarac koji će britansku princezu odvesti do oltara i zbog kojeg je ista pristala biti pomajka

Princeza Beatrice, kći princa Andrewa i Sarah Ferguson na godinu će postati gospođa. Udaje se za tajanstvenog talijanskog tajkuna koji ju je osvojio u svega nekoliko mjeseci iako se poznaju dugi niz godina, koji iza sebe ima propale zaruke i dvogodišnjeg sina s bivšom nevjenčanom suprugom, arhitekticom Darom Huang. Isti je s britanskim kraljevstvom vezan od ranih godina, a posebice sa svojom budućom punicom.

Odrastao u grofovskoj talijanskoj obitelji, studirao u Ujedinjenom kraljevstvu, smatra se Britancem

Eduardo Mapelli Mozzi sin je 67- godišnjeg talijanskog grofa Alessandra Mapellija Mozzija koji je još davne 1972. skijao za Veliku Britaniju u na zimskim olimpijskim igrama u Japanu . Odrastao je uz dvije godine stariju sestru Nataliju. Majka Nikki rastala se od talijanskog grofa još dok su Eduardo i Natalija bili mali, a otac je odmah nakon rastave preselio u Francusku. Nedugo nakon toga Eduardo je započeo svoj život u Britaniji.

Školovao se u najboljim školama; pohađao je Radley College u Oxfordshireu te dobio britansko državljanstvo, a na koncu je upisao i diplomski studij politologije u Edinburghu.

Iako mu je otac Talijan, Eduardo s britanskim državljanstvom nema pravo na grofovsku titulu, a nema ni dobar odnos. Ocem je zapravo smatrao svog očuha, majčina drugog supruga, britanskog političara Christophera Shala, bliskim čovjekom bivšeg premijera Davida Camerona. Shale je iznenada prije osam godina iznenada preminuo od srčanog udara, što je šokiralo cijelu obitelj - suprugu Nikki, te troje djece, posvojenog Eduarada, Nataliju te sina Albyja kojeg je dobio iz prvog braka.

Spomenuti Alby možda je ključan za današnje stanje stvari i Eduardovo upoznavanje s princeom Beatrice. Naime, upravo Albyju je krsna kuma Sarah Ferguson te su obiteljski izuzetno blisko vezani s vojvodama od Yorka.

'On mi je bio poput oca, on je jedini otac kojeg sam poznavao i najbolji kojeg sam mogao zamisliti', poručio je nakon smrti svoga očuha Eduardo.

Kreativan, ambiciozan i zanimljive ljubavne prošlosti

Uz dobro 'zaleđe', iznimno znanje te veliku volju i trud, Eduardo je već kao vrlo mlad krenuo razvijati svoju tvrtku Banda Property koja se bavi građevinom, dizajnom interijera i prostornim planiranjem. Sam je za sebe rekao kako je jedan od rijetkih koji je u Britaniji pokrenuo takav posao te da nema konkurenciju.

Jedan pogled na njegov privatni Instagram profil dovoljan je da i laici shvate kako čovjek zaista zna što radi i ima crtu za ovaj kreativni posao. Obilazi svjetske sajmove, cijeni umjetnost i ručni rad, a veliki je obožavatelj elegantnog i decentnog interijera.

Iako nije na glasu kao veliki zavodnik, Edo, kako ga od milja zovu, ima intrigantnu prošlost koja nije bajkovit preduvjet za ulazak u kraljevsku obitelj. Prije četiri godine zaručio je Amerikanku kineskog podrijetla Daru Huang, s kojom su ga vezali i poslovni interesi. Dara je naime arhitektica, ima vlastitu tvrtku te brojne renomirane klijente. Dvije godine nakon zaruka Dara i Edo postali su roditelji malenog Christophera, koji je ime očito dobio po svom djedu kojeg nije imao prilike upoznati.

Naizgled idilična ljubavna priča i mlada obitelj raspala se svega nekoliko mjeseci prije no što je Mapelli prohodao s britanskom princezom. Koliko se sve brzo odvilo, dokazuje i činjenica da ostavljena Dara nije obznanila ni vlastitim roditeljima da se rastala od nevjenčanog supruga i oca svog djeteta. Darina majka Lily vijest je doznala iz medija, kada je njezin 'zet' već hodao s Beatrice.

'Dara mi je to krila jer me nije željela povrijediti. Šokirana sam. Svi mi volimo Edu i njegovu obitelj. Nije nam jasno zašto se ovo dogodilo i to nas je slomilo', kazala je tada nesuđena punica Lily Huang.

Ipak, prema priči bliskih prijatelja, zgodna arhitektica i poduzetni građevinac prekinuli su gotovo pola godine prije nego li je on započeo novu vezu s princezom.

Kraljevsko vjenčanje, princeza Beatrice kao pomajka

Ni godinu dana otkako su počeli svoju romansu, Mapelli i princeza Beatrice obznanili su svijetu svoje romantične zaruke koje su se odvile u talijanskom ljetovalištu Positano prije nekoliko tjedana.

'Nikada više nećeš biti sama. Moje srce bit će tvoja kuća. Ruka u ruci, danas, sutra i zauvijek', rekao je romantični Eduardo svojoj voljenoj i stavio na ruku prsten od 100,000 funti koji je za njega izradio cijenjeni britanski draguljar. 

Po prvi puta zgodni 36-godišnji Talijan i pet godina mlađa Beatrice zajedno su u javnosti viđeni u ožujku prošle godine na jednoj gala večeri kada su planirano izbjegavali zajedničko fotografiranje. Britanska princeza brzo je novog odabranika upoznala s ostatkom svoje obitelji, te upoznala Eduardovu stranu. Prisustvovala je čak i na vjenčanju svoje buduće svekrve Niki koja je nakon smrti drugog supruga i treći puta uplovila u bračnu luku; ovoga puta s kiparom Davidom Williamsom-Ellisom.

Prije no što je odlučila stati pred oltar s onim pravim, princeza Beatrice deset je godina hodala s Daveom Clarkom, s kojim je prekinula 2017. Kružile su priče da je ljubav pukla jer je princeza postavila ultimatum oko zajedničke budućnosti, s kojom se Clark očito nije u potpunosti slagao. Zato je sada u šarmantnom Edi pronašla sve što je tražila, s njime kako tvrdi dijeli iste interese, ambicije i sustav vrijednosti. Zbog ljubavi je pristala biti i pomajka, jedina u svojoj generaciji mladih monarha. Jedina prije nje u britanskoj je kraljevskoj obitelji to postala vojvotkinja Camilla koja se udala za princa Charlesa.

'Beatrice je dovoljna mudra i osjećajna, ona si nikad ne bi dozvolila stati između dvoje ljudi koji se vole, a posebno ako je u igri i tako malo dijete. S malenim Christopherom je u sjajnim odnosima, Eduardo dovoljno često provodi vrijeme sa sinom i sve je kako treba biti', rekao je za Daily Mail jedan od bliskih izvora.

Vjenčanjem su oduševljeni i svi članovi kraljevstva, koji Mapellija jedva čekaju vidjeti u svojim redovima, a posebno šogorica princeza Eugenie.

'Dugo ste čekali jedno drugoga, ali očito je da vam je suđeno', rekla je Eugenie.