njegova velika strast

Ivica Kostelić: 'Kada sportaši svjetske klase sretnu glazbenike svjetske klase, događa se magija'

18.07.2024 u 11:42

Bionic
Reading

Osim što je poznat po uspjesima u skijanju, naš proslavljeni skijaš je poznat i po sviranju gitare te velikoj ljubavi prema bluesu i rock’n’rollu. Kad je bio tinejdžer od djeda je dobio prvu gitaru. Isprva mu pomisao na sviranje nije bila privlačna, a 1995. godine je odlučio da će je naučiti svirati. Danas ga nazivaju 'najboljim glazbenikom među skijašima', a kad god mu se ukaže prilika - zasvira u raznim kombinacijama

Ivica Kostelić je nakon godinu dana pauze u siječnju ove godine okupio svoj bend Masters of Disaster. Tada se pohvalio njihovim nastupom u jednom austrijskom hotelu.

Ne može bez sviranja

Inače, grupa je osnovana na finalu Svjetskog kupa 2012. godine, a na inicijativu Jana Hudeca.

Bivši skijaš svojedobno je objasnio kako nema planova za daljnje nastupe jer im se ponekad teško okupiti, no Ivica očito ne može bez glazbe. 'Kada sportaši svjetske klase sretnu glazbenike svjetske klase, događa se magija', opisao je jednu od zadnjih objava na Instagramu na kojima se može vidjeti kako gušta u sviranju, a kao lokaciju je dodao Red Bull Studios Berlin.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

U početku mu gitara nije bila gušt

Ivica je više puta pričao o svojim glazbenim počecima. Svi muški članovi obitelji Kostelić su nešto svirali pa je njegov djed (koji je svirao čak sedam instrumenata) imao želju da i Ivica nauči svirati te mu je poklonio gitaru. U početku mu se nije dalo, nije u tome vidio neki gušt i uvijek se izvlačio, a kad je djed umro 26. studenog ’95. tada je primio gitaru u ruke i odlučio svirati. Kako je objasio, sviranje gitare na neki način smatra ostavštinom svog djeda i 'otvaranje prostora kreiranju glazbe, što je jedna od najboljih stvari koje postoje'.

U LEŽERNOM IZDANJU

[FOTO/VIDEO] Ivicu Kostelića rijetko viđamo u javnosti, a evo zašto nije propustio izlazak u grad

Pogledaj galeriju

Svirao je s raznim glazbenicima

Ivičina sviračka umješnost se, među ostalim, može čuti na albumu 'Užas je naša furka' objavljenom 2024. godine. Znao je zasvirati s Telefon Blues Bandom ili s Yellow submarineom. Svojedobno je izjavio da bi, kad bi morao birati, 'radije bio rock zvijezda nego sportska zvijezda' ali da kako 'život rock zvijezde nije neki najzdraviji život na svijetu, s te strane ga previše ne privlači'.

  • +3
Ivica Kostelić Izvor: Cropix / Autor: Josip Moler

Kad je riječ o glazbi, Ivica je jednom prilikom otkrio da je imao CD koji je redovito puštao prije skijaškog starta. To su bile pjesme nevezane na samu motivaciju, nego su ga više podsjećale na neke dijelove njegovog puta od recimo 'Hey Joe' do The Beatlesa, a za motivaciju i 'nabrijavanje' prije samog starta imao je četiri-pet pjesama od The Prodigya.