nezaustavljiv

Još jedan veliki uspjeh za Baby Lasagnu: Prestigao je velike face

10.07.2024 u 13:29

Bionic
Reading

Prema priopćenju Hrvatske diskografske udruge (HDU), pjesma 'Rim tim tagi dim' (Universal Music Hrvatska) u izvedbi Babyja Lasagne najemitiraniji je domaći singl u hrvatskom radijskom eteru u prvoj polovici 2024. godine

Otkako se pojavio na hrvatskoj glazbenoj sceni, Baby Lasagna ne prestaje oduševljavati publiku i rušiti rekorde. Koliko je velik njegov uspjeh, potvrdile su i svjetske glazbene top ljestvice, a sada je stigao i službeni podatak HDU-a.

Pjesma 'Rim tim tagi dim' oborila je sve top ljestvice i 'zarazila' i velike i male slušatelje, pa ni ne čudi podatak da je upravo taj hit kojim se Marko Purišić predstavio široj publici zauzeo prvo mjesto i postao najemitiraniji domaći singl u prvoj polovici 2024. godine na hrvatskim radijima.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Prema podacima servisa 1played, singl 'Rim tim tagi dim' ostvario je gotovo 11 tisuća emitiranja, postavši velikom uspješnicom u hrvatskom radijskom prostoru. Osim radijskih urednika, 'Rim tim tagi dim' prepoznali su korisnici digitalnih glazbenih platformi te je diljem svijeta streaman gotovo 41 milijun puta.

U velikom finalu Pjesme Eurovizije 'Rim tim tagi dim' je ostvario najbolji hrvatski rezultat - drugo mjesto - a uspjeh je još veći kada se uzme u obzir to da je upravo hrvatska pjesma imala najviše glasova publike.

'Kad sam pisao 'Rim tim tagi dim', nisam ni pomislio da bi mogla biti najslušanija pjesma u Hrvatskoj u šest mjeseci, tako da je to nevjerojatno. Skoro da ne znam uopće što to znači, a u svakom slučaju zvuči odlično', izjavio je Baby Lasagna povodom rezultata polugodišnje liste emitiranja.

Osim 'Rim tim tagi dim', među pet najemitiranijih naslova u hrvatskom radijskom eteru našle su se još tri pjesme s ovogodišnjeg hrvatskog izbora za Eurosong, Dore 2024.

SEA STAR FESTIVAL

Baby Lasagna održao nastup za pamćenje u svom rodnom gradu

Pogledaj galeriju

Singl 'Slatke suze gorka ljubav' (broj 2), s kojom je grupa Vatra pokušala izboriti nastup u Malmöu, boravio je sedam uzastopnih tjedana na prvom mjestu liste (od 22. siječnja do 4. ožujka).

Istodobno, 'Slatke suze gorka ljubav' je jedina snimka koja je tijekom ove godine ušla izravno na sam vrh rezultata mjerenja emitiranja i deseta pjesma grupe Vatra na broju jedan od uspostavljanja liste HR Top 40.

''Slatke suze gorka ljubav' je pjesma s kojom smo se ove godine prijavili na Doru, ali i najavili slavljenički koncert na Šalati povodom 25-tog rođendana. Istovremeno najavljuje naš 11. studijski album čije snimanje polako, ali sigurno, privodimo kraju. Naravno, sretni smo i zahvalni svima koji su 'Slatke suze' zavrtili u eteru i tako ju doveli u živote slušatelja', riječi su Ivana Dečaka, frontmena benda Vatra.

Pavel je imao treću najemitiraniju snimku prvog dijela 2024. godine. Riječ je o pjesmi 'Do mjeseca', s kojom se ovaj zagrebački sastav natjecao na ovogodišnjoj Dori.

Singl 'Do mjeseca' je jedna od tek tri pjesme s Dore koje su ostale u društvu najemitiranijih sve do kraja razdoblja mjerenja, a najviši plasman (broj 2) je ostvario pet neuzastopnih tjedana.

Istodobno, snimka 'Do mjeseca' je prvo izdanje grupe Pavel u Top 5 polugodišnje liste poslije četiri godine, kada je najemitiranija pjesma prve polovice 2020. bila duet s Tedijem Spalatom 'Ne daj na nas' (Dallas Records).

'Nevjerojatno nam je da je 'Do mjeseca' tako visoko plasirana na polugodišnjoj listi, moram se zahvaliti Tonki i ovako javno, da nije bilo njenog dišpetoznog upiranja i navijanja za ovu pjesmu nikad je ne bi ni objavili a kamoli poslali na Doru. Hvala ženo', poručio je Aljoša Šerić iz grupe Pavel.

finalna večer

Poznata lica na crvenom tepihu: Pogledajte tko je sve došao pratiti Doru uživo

Pogledaj galeriju

U polugodišnjem Top 5 našla se i balada 'Ne mogu ti reći' na četvrtom mjestu. U pitanju je prva u nizu snimaka iz arhive koje je snimio Oliver Dragojević prije svog preranog odlaska 2018. godine. Gotovo dvije godine preslušavan je glazbeni materijal, a članovi Oliverove obitelji, u suradnji s diskografskom kućom Aquarius Records, odabrali su pjesme koje će se naći na albumu 'Dolaziš'.

Tijekom prvih šest mjeseci 2024. godine, singl 'Ne mogu ti reći' je bio najemitiraniji domaći naslov u hrvatskom radijskom prostoru tri tjedna (18. i 25. ožujka te 8. travnja). Dolaskom na broj jedan, 'Ne mogu ti reći' je postala treća pjesma Olivera Dragojevića na vrhu HR Top 40, nakon 'Sreća' (feat. Gibonni, Aquarius Records, osam tjedana, 2016.) i 'Ako voliš ovu ženu' (feat. Željko Bebek, Croatia Records, 10 tjedana, 2017.) i prvi posthumni. Posljednji predvodnik koji je došao na vrh HR Top 40 nakon preranog odlaska svog izvođača bila je balada 'Zamisli' (Massimo, Aquarius Records, 16. siječnja 2023.), koja je protekle godine bila četvrta na polugodišnjoj listi najemitiranijih.

Da interes hrvatske publike za diskografijom Olivera Dragojevića ne jenjava, pokazuju i brojke s digitalnih glazbenih servisa. Na platformi Spotify, balada 'Ne mogu ti reći' je emitirana preko pola milijuna puta, dok je video na YouTubeu pregledan gotovo tri milijuna puta.

Polugodišnji Top 5 zaključuje Damir Kedžo sa snimkom 'Voljena ženo' (Croatia Records). Radi se o još jednoj pjesmi predstavljenoj na festivalu Dora 2024. u veljači, a na HR Top 40 zadržala se ukupno 20 tjedana. Tijekom svog boravka na listi, balada 'Voljena ženo' je boravila u Top 5 pet puta, a najbolji plasman – treću poziciju – ostvarila je 19. veljače.

U Top 10 svoje mjesto su našli i Prljavo kazalište ('Molim Boga da svane', IDM Music/Houra Group, broj 6), Martin ('Maštarija', Universal Music Hrvatska, broj 7), Marko Škugor i Danijela Martinović ('Ono nešto', Zvuci Mediterana, broj 8), Parni valjak i Igor Drvenkar ('Sad kad znaš', Croatia Records, broj 9) i Silente ('Sve da ima neki način', LAA, broj 10).

'Presretni smo što je pjesma ostala s ljudima, na koncertima je uvijek posebno pjevati s publikom. Nadamo se da će tako biti još dugo vremena i da ćemo na koncertima stvarati i oživljavati sjajne uspomene. Veliki pozdrav svima koji slušaju', poručio je Tibor Karamehmedović u ime grupe Silente.