'nedjeljom u 2'

Josipa Lisac otvorila dušu: Evo što je rekla o ljubavi, Karlu Metikošu i djeci

06.10.2024 u 19:23

Bionic
Reading

Pjevačica Josipa Lisac gostovala je u emisiji HTV-a 'Nedjeljom u 2', u kojoj je tema bila ljubav, a tim povodom iskreno je progovorila o brojnim aspektima života

Jedna od najslavnijih pjevačica domaće scene, Josipa Lisac, u emisiji 'Nedjeljom u 2' progovorila je o ljubavi, detaljima iz djetinjstva i odnosu s Karlom Metikošem. Na početku emisije istaknula je kako se o ljubavi ne priča.

'Ljude prestraši što reći o ljubavi. Najljepše je kad ljubav možeš pokazati djelima, kao i sve u životu. Ljubav je poštovanje i sloboda. Treba je njegovati i raditi na ljubavi', rekla je.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/Nova TV promo, montaža Neven Bučević

Dodala je kako su joj u djetinjstvu riječima izražavali ljubav.

'U mojoj obitelji bilo je ljubavi. Ipak, to je starija jedna generacija, tako da su možda bili drugačiji odnosi. Danas je moja sestra meni najbolja prijateljica. Tako smo razvijale našu ljubav i odnos. Nema svađa i nema ružnih riječi. Lijepo je kad imaš tu podlogu u obitelji, ali nije sve baš tako. Ima drugačijih podloga koje mi kasnije u ovakvom drugačijem okruženju možemo primijetiti', napomenula je.

Pokazivanje osjećaja

Naglasila je kako je odavno ovaj svijet krivo i nehumano podijeljen.

'Podijeljen je na jači i slabiji spol. Muškarci su jači spol, oni su macho, a žene su slabiji spol. Žena koja je izuzetno snažna i koja drži sve. Muškarac koji je izuzetno emocionalan, on mora pred svijetom glumiti i biti macho. Njegove su emocije totalno zatomljene, a pred svijetom mora biti gala frajer', kaže Josipa Lisac.

Pjevačica je istaknula i kako agresija dolazi iz slabosti.

'Takve ljude bi trebalo analizirati u kakvim su domovima odrastali i je li njima netko rekao da ih voli', rekla je.

'Karlo Metikoš je bio gospodin'

Dotaknula se i Karla Metikoša za kojeg je rekla da joj je bio najbolji prijatelj.

'On je fantastična osoba. Izuzetno je emotivan, dobar čovjek i hrabar. Nikada nije imao nikakve konflikte, sve je bilo s razumom. Bio je gentleman. Nikad nisam čula neku riječ protiv žena', ističe.

u botaničkom vrtu

Koncert za pamćenje: Josipa Lisac u Beogradu izazvala oduševljenje publike

Pogledaj galeriju

Kroz snažnu silu što je ljubav, kaže Josipa Lisac, dovoljan je pogled koji te zaneseno vodi kroz život.

'I danas se sjećam tog pogleda. Pogledali smo se i sve je bilo rečeno. Puno puta sam kroz život doživjela da ako je bio nekakav trenutak, on bi samo mene pogledao i ja sam znala o čemu se radi. Sve je bilo famozno rješavano. Kroz ljubav dobila sam smisao postojanja. Karlo mi je poklonio predivne pjesme. Glazba je moj smisao postojanja. Ja sam voljela glazbu i nisam ništa drugo mogla biti', naglasila je.

Ljubav je sila

Rekla je kako je ljubav u odsutnosti najjača.

'Ne moramo se vidjeti, dodirnuti, ali možemo se osjećati. To je snaga i sila ogromna. Ljubav je sila i ona ostaje. Karlo Metikoš je bio gospodin koji je imao veliku dozu 'zafrkantnosti'. Bio je na svoj način šarmantan. Treba uzeti u obzir da je s 21 godinu postao zvijezda. Vratio se s hitom iz Francuske, žene su ga obožavale, a i on je njih obožavao', rekla je.

'Sebe uništavamo kroz ego'

Smatra kako su današnji ratovi borba ega - tko je najbolji.

'Uništavaju čovječanstvo. Tako i mi sebe uništavamo kroz ego. Moramo ga smiriti i utišati.'

Istaknula je kako smo još uvijek konzervativno društvo.

'Imam jako puno prijatelja gay populacije. Susrećemo se na koncertima. To su divni ljudi. Samo u njima gledam ljude. Zamišljam kroz što oni prolaze i koja je to borba. To je pojačan senzibilitet, mi smo se tu nekako vezali. Počašćena sam i sretna da imam ljude koji mene razumiju, da ja mogu razumjeti njih, da se poštujemo i volimo', pojašnjava Lisac.

Josipa Lisac Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/AtaImages/PIXSELL

Navela je kako postoji seksualna i erotska ljubav.

'Seksualna ljubav je stalna potraga gdje nemaš mir u sebi. Nikad da se zasite, traže sebe. Kroz seks neće dobiti ljubav, ali nije da je to odvojeno. Erotska ljubav je drugačija. Prisutan je seks, ali drugačiji je izričaj', rekla je.

'Imam milijune djece'

Na pitanje jesu li djeca i potomstvo smisao života rekla je kako nema djece, ali ima zapravo jako puno djece.

'Imam milijune djece. Svako malo se vidimo, mladi ljudi koji rastu. Od posljednjeg susreta prošlo je par godina. Kroz koncerte se stvara energija koja kruži i davanje, s druge strane isto dolazi davanje. Nemam svoje dijete kao dijete, ali ja sam tako izabrala.'

Smatra kako najbolje o roditeljima pričaju djeca.

'Djeca za roditelje cijeli život ostaju djeca. Treba ljude odgojiti', dodala je.