velika čast

Julia Roberts dobit će počasnog Césara na 50. dodjeli francuskih filmskih nagrada

01.10.2024 u 08:27

Bionic
Reading

Američkoj glumici Juliji Roberts 28. veljače bit će dodijeljen počasni César na 50. dodjeli najprestižnijih francuskih filmskih nagrada, objavili su u ponedjeljak organizatori

Prva uloga koja je godine 1990. proslavila ovu američku glumicu je uloga prostitutke Vivian Ward u filmu 'Pretty Woman'. Tada je imala 23 godine, a partner joj je bio Richard Gere.

Snimila je još nekoliko romantičnih komedija koje su postigle golem uspjeh, poput 'Notting Hilla', a Oscara je osvojila za ulogu zviždačice u filmu 'Erin Brockovich' iz 2001.

Ove muškarce je ljubila Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević, Profimedia

Humanitarni angažmani

I danas je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih glumica američke kinematografije, a poznata je i po svojim humanitarnim i angažmanima na očuvanju okoliša.

Počasnog Césara za cjelokupnu karijeru, ove će godine dobiti francuska redateljica i glumica Agnès Jaoui i britanski redatelj Christopher Nolan. Svečanost dodjela prestižnih nagrada koja se prenosi na kanalu Canal+ vodit će glumica Catherine Deneuve.

Nominacije bi trebale biti objavljene 29. siječnja. Prošlogodišnjim 49. izdanjem trijumfirao je film 'Anatomija pada' Justinea Trieta (César za najbolji film i najbolju režiju).

U BIJELOJ KUĆI

[FOTO] Na ovakve izljeve nježnosti u javnosti od Julije Roberts i Dannyja Modera nismo navikli

Pogledaj galeriju