ERICU JE ŽAO

Nakon više od 30 godina Julia Roberts napokon dočekala ispriku

19.09.2024 u 14:23

Bionic
Reading

Objavivši svoju autobiografiju 'Runaway Train: Or the Story of My Life So Far' ('Pomahnitali vlak: Priča mog dosadašnjeg života', op.a.), Eric Roberts napokon je javno opisao svoj odnos sa svojom mlađom i puno slavnijom sestrom Juliom Roberts, ali i sa svojom kćerkom, glumicom Emmom Roberts

Iako je tijekom godina, koliko se bavi glumom, snimio nevjerojatnih 738 filmova, 68-godišnji Eric Roberts i dalje je svima više poznat kao stariji brat neponovljive Julie Roberts. Holivudski glumac, koji je nedavno snimao film u Hrvatskoj, sada je izdao svoje memoare i u njima opisao svoj put od problematičnog odrastanja u Georgiji pa sve do Hollywooda, dotakavši se i odnosa sa sestrom, ali i kćerkom Emmom Roberts.

Osim što radi na promociji svoje autobiografije, Eric Roberts užurbano se priprema za sudjelovanje u američkoj inačici showa 'Ples sa zvijezdama', stoga ne treba sumnjati da će još puno detalja i zanimljivosti isplivati u narednom periodu.

Pogledajte kako se Catherine Zeta-Jones mijenjala kroz godine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

No, krenimo redom. Eric Roberts bio je prvo dijete Waltera Robertsa i Betty Lou Bredemus, a osim njega, supružnici su imali i dvije kćeri - Lisu i Juliju. Nakon njihovog razvoda 1971. godine, Julia i Lisa ostale su živjeti s majkom, voditeljicom glumačke škole u Atlanti, dok je Eric ostao s ocem alkoholičarom i obiteljskim nasilnikom.

Teško odrastanje

Odrastanje uz problematičnog oca nije za Erica bilo nimalo lako budući da ga je on konstantno maltretirao i vrijeđao, pa je glumac još kao tinejdžer pobjegao od kuće i preselio u New York gdje se počeo baviti glumom.

Za to vrijeme njegove su sestre odrastale uz očuha Michaela Motesa i polusestru Nancy, te s njima gotovo da i nije imao kontakta. Njegov glumački talent ubrzo je prepoznat, a nije odmogao ni njegov izgled, pa su ubrzo počele stizati dobre uloge, a 1985. je stigla i prva nominacija za Oscara i to za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu 'Pomahnitali vlak'.

KREĆE SA SNIMANJEM FILMA

Nije Julia, ali može proći: U Hrvatsku stigao Eric Roberts, stariji brat holivudske miljenice

Pogledaj galeriju

Iako je pred njim bila velika karijera, Eric Roberts nije se u svemu snašao, pa je ubrzo postao ovisan o alkoholu i drogama. Nekako u to vrijeme donio je i najgoru poslovnu odluku kada je odbio glavnu ulogu u Scorsesejevom filmu 'Posljednje Kristovo iskušenje'.

Da nije bilo mene...

U memoarima se dotakao svih tih stvari, no sve je najviše zanimao dio u kojem priča o odnosu sa slavnom sestrom Juliom. Naime, dobro je poznata njegova izjava koja je više rekla o njemu nego o njoj, osobito jer je s njom itekako povrijedio mlađu sestru.

'Da nije bilo mene, ne bi bilo ni Julie Roberts, ali ni Emme Roberts kao celebrity i kao glumice, i na to sam jako ponosan. I jako sam ponosan što svi znaju da sam ja prvi. Bio sam prvi koji sam dobio nominacije za Zlatni globus i Oscara, stoga sam i na to ponosan.', rečenica je koja se mnogima urezala u pamćenje, a Eric Roberts tek se sada, nakon više od tri desetljeća, sestri javno ispričao:

'Mislim da Juliji dugujem ispriku jer je moja tadašnja izjava, koju sam često ponavljao, bila čista ludost.'

U BIJELOJ KUĆI

[FOTO] Na ovakve izljeve nježnosti u javnosti od Julije Roberts i Dannyja Modera nismo navikli

Pogledaj galeriju

Vjerojatno ponukan onime što je 'dobio' od oca, ni Eric se nije ništa bolje odnosio prema mlađim sestrama. Često su od njega doživljavale ispade bijesa i zastrašivanja, no najgore je ipak prošla njegova kćer, glumica Emma Roberts, koju je zbog ovisnosti napustio dok je još bila beba.

Upravo je Emma i glavni uzrok svađe i prekinutog svakog odnosa između brata i sestre, budući da je Julia Roberts, u Ericovoj bitci za skrbništvo, stala na stranu majke njegove kćeri Kelly Cunningham.

'To je bila najbolja moguća odluka za moju kćer kojoj, ako to ona želi, sada želim biti dobar otac do kraja svog života. Baš kao i što želim biti dobar stariji brat svojim sestrama Juliji i Lisi. No, ta odluka je na njima i kakva god bila ja ću je poštovati. Pretpostavljam da ću do kraja života ostati Julijin brat i otac Emme Roberts.'