NOVI POČETAK

Kate Middleton podijelila najljepšu vijest: 'Konačno sam završila kemoterapiju'

09.09.2024 u 18:13

Bionic
Reading

Iza britanske miljenice teško je razdoblje. U novoj video poruci s javnošću je podijelila ohrabrujuću vijest - proces kemoterapije sada je iza nje

Kate Middleton otkrila je da je završila kemoterapiju. Kako je naglasila u svojoj novoj video poruci, posljednjih devet mjeseci bilo je 'nevjerojatno teško'.

'Život kakav poznajete može se promijeniti u trenu i morali smo pronaći način da se snađemo u olujnim vodama i na nepoznatom putu', kaže princeza od Walesa otkako joj je ranije ove godine dijagnosticiran rak.

U emotivnoj video poruci također se pojavio njezin suprug, princ William i njihovo troje djece, princ George (11), princeza Charlotte (9) i princ Louis (6).

'Kako se ljeto bliži kraju, ne mogu vam opisati kakvo je olakšanje što sam konačno završila svoju kemoterapiju', kazala je Kate naglasivši kako ju je narušeno zdravstveno stanje dovelo 'lice u lice s vlastitim ranjivostima' dajući joj novu perspektivu.

'Ovo je vrijeme iznad svega podsjetilo Williama i mene da razmislimo i budemo zahvalni za jednostavne, ali važne stvari u životu, koje mnogi od nas često uzimaju zdravo za gotovo. Jednostavno voljeti i biti voljen.

Učiniti sve što mogu da se izborim sa rakom moj je glavni fokus. Iako sam završila s kemoterapijom, moj put do izlječenja i potpunog oporavka je dug', zaključila je buduća britanska kraljica na radost javnosti najavivši svoj povratak angažmanima u narednim mjesecima.

Kate Middleton i Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Ella Ling/Shutterstock / imago sportfotodienst / Profimedia

'Ulazim u ovu novu fazu oporavka s obnovljenim osjećajem nade i cijenjenja života. William i ja smo jako zahvalni na podršci koju smo primili i crpili smo veliku snagu od svih onih koji nam pomažu u ovom trenutku', nadodala je.

Nakon što je bila podvrgnuta planiranoj operaciji abdomena u siječnju, Kate je u dirljivoj videoporuci 22. ožujka objavila da joj je dijagnosticiran rak i da prima kemoterapiju. Samo je dva puta viđena u službenom svojstvu ove godine - 15. lipnja na manifestaciji Trooping the Colour i 14. srpnja na Wimbledonu, uz svoju kćer princezu Charlotte i sestru Pippu Middleton.

Sunday Times je 8. rujna izvijestio da se Kate nada da će se 'potencijalno' pridružiti svom suprugu princu Williamu, svekru kralju Charlesu i ostatku kraljevske obitelji u odavanju počasti poginulim britanskim vojnicima na obilježavanju Dana sjećanja (Remembrance Day), 10. studenoga.

Princ William i kralj Charles III. Izvor: Profimedia / Autor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia