BRAČNI BRODOLOM

Kevin Costner progovorio o 'užasnom' razvodu: 'Osjećaj je tako loš'

03.09.2023 u 16:33

Bionic
Reading

Nakon što je sudac prepolovio mjesečni iznos alimentacije koji je brakorazvodnoj parnici tražila Christine Baumgartner, Kevin Costner je prvi put javno progovorio o situaciji u kojoj se našao

'Ovo je užasna situacija, ali što je, tu je', rekao je slavni glumac za Access Hollywood nakon donesene sudske presude kojom se njegovoj bivšoj supruzi dodjeljuje mjesečni iznos od 63.209 dolara za uzdržavanje djece, što je mnogo manje od traženih 175.000 dolara.

'Osjećaj je tako loš. Razgovaramo o nekome koga, s druge strane, volim. Jednostavno ne mogu', odgovorio je Kevin Costner novinarima, a kad su ga pitali voli li još svoju suprugu, on je odgovorio: 'Naravno'.

U jednom trenutku tijekom sudskog postupka, Kevin se našalio kada ga je Christinein odvjetnik optužio da je zaradio više novca nego što je prethodno izjavio, rekavši: 'Oh, dobro, morat ćemo ići u potragu za blagom da ga pronađemo.'

Iako je ta dosjetka izazvala smijeh u sudnici, Kevin je rekao novinarima na izlasku da se ne osjeća duhovito u vezi s situacijom, dodajući da misli da se 'svi' nadaju da će se stvari brzo riješiti.

Podsjetimo, početkom svibnja saznalo se da je Costnerova supruga podnijela zahtjev za razvod nakon 18 godina braka, a razvod se pretvorio u višemjesečnu trakavicu nakon što je Christine Baumgartner zatražila pozamašan iznos alimentacije, ne želeći se u početku ni iseliti iz zajedničkog doma iako je prema predbračnom ugovoru to trebala napraviti.

  • +12
Kevin Costner i Christine Baumgartner Izvor: Profimedia / Autor: AdMedia / Sipa Press / Profimedia

Majka troje djece isprva je tražila mjesečni alimentacijski iznos od ukupno 248.000 dolara, čemu se 68-godišnji Costner žestoko usprotivio pa je Baumgartner tražila iznos od 175.000 dolara mjesečno kako bi svojoj djeci pružila 'usporediv' životni standard dok su s njom.

'Sud mora omogućiti uzdržavanje djece na razini razmjernoj Kevinovom značajnom bogatstvu, čak i ako ta razina potpore također poboljšava životni standard Christine', tvrdio je njezin pravni tim koji objašnjava da njihova stranka želi dom usporediv s Costnerovom kućom vrijednom 145 milijuna dolara i mogućnost da ide na luksuzne odmore unajmljenim privatnim zrakoplovima.

Osim toga, priznala je da je Costner godinama njezinoj majci plaćao 5000 dolara mjesečno, no isplate su prestale kad su se rastali, a zbog toga se njena majka sada boji za svoje troškove života. Njezin odvjetnik je također na suđenju izjavio kako njezina djeca zaslužuju povećanje alimentacije jer je luksuzan život 'u ovom trenutku u njihovoj DNK'. Baumgartner također tvrdi da su njezini razlozi 'puno više' od materijalnih stvari. 'To je iskustvo', rekla je.

No sudac je presudio da Costnerova mjesečna alimentacija 63.209 dolara, što je mnogo manje od iznosa koji je ona tražila. Baumgartner je naime privremeno, na saslušanju u srpnju, dodijeljeno 129.755 dolara mjesečne pomoći za njihovo troje djece i to nakon što je isprva tražila 248.000 dolara. Costner je tada ponudio 51.000 dolara. Zbog nemogućnosti dogovora par je ponovo završio na sudskom saslušanju, a uoči kojeg je Baumgartner malo korigirala traženi iznos na 175.057 dolara mjesečno.

Kevin Costner, kojem je ovo drugi bračni brodolom, nakon što je sudac presudio u njegov korist, izjavio je kako smatra da u ovom slučaju 'nema pobjednika'.

'Znate, kad imate tako dug život s nekim, nema pobjednika... a to je ta velika, luda stvar koja se zove život i kako se tako brzo raspetljava. Jedne minute osjećaš se kao da si na vrhu svijeta, a onda shvatiš koliko si si ranjiv', izjavio je glumac nakon parnice.