u biografiji

Kralj Frederik još uvijek gasi vatru nastalu glasinama o preljubu

23.01.2024 u 18:21

Bionic
Reading

Par tjedana nakon što su objavljene fotografije koje su probudile sumnje u vjernost kralja Frederika, kraljica Margrethe je abdicirala i spasila propast ugleda prijestolonasljednika

Događanja u danskoj kraljevskoj obitelji ovih su dana zanimljivija od onih u britanskoj! Nakon što su objavljene fotografije koje su probudile sumnje u vjernost kralja Frederika, klupko se i odmotava i ponovno zapliće. Kralj je u svojoj biografiji, piše DailyMail, ipak pokušao reći samo najljepše o svojoj Mary, iako je njihov odnos, prema mišljenju stručnjaka, itekako narušen.

'Puno sam naučio jer imam ženu koja me s vremena na vrijeme podsjeti da naravno nisam uvijek u pravu i da se ne vjeruje automatski mojim riječima', rekao je Frederik pokazavši koliku ulogu u njegovim postupcima ima Australka Mary.

U knjizi je otkrio koliko je patrijarhat bio prisutan u njegovoj obitelji, no obrasce ponašanja njegovog oca je odbacio kako bi se obitelj modernizirala.

'Mary i ja smo djeca našeg vremena', rekao je priznavši da će mnogim stvarima pristupiti drugačije od njegove majke.

  • +5
Danski kralj Frederik i kraljica Mary Izvor: Profimedia / Autor: PPE / Sipa Press / Profimedia

Iako se s nekim potezima kraljice Margrethe ne slaže, majci može zahvaliti što mu je spasila brak i zaštitila ga od skandalozne brakorazvodne parnice. Naime, stručnjaci su složni u mišljenju kako je kraljičina abdikacija bila pokušaj da zaštiti odnos Frederika i Mary nakon što su objavljene fotografije Frederika s atraktivnom Meksikankom.

'Volim brak, svoju ženu, našu djecu i cijelu tu sretnu bazu koja nastaje za ljude koji uspiju ostati zajedno i ustrajati', ispričao je.

  • +11
Danski kralj Frederik Izvor: Profimedia / Autor: JOHAN NILSSON / AFP / Profimedia