nije bilo kiše

Macron je naslijedio Kolindinu tradiciju grljenja srebrnih, a Mbappe je jedva čekao kraj tog zagrljaja

19.12.2022 u 15:57

Bionic
Reading

Emotivni trenuci za Francusku odvijali su se jučer tijekom euforije oko dočeka Vatrenih iz Katra. Iako je proglašen najboljim strijelcem prvenstva, Mbappe nije mogao sakriti tugu zbog izgubljene utakmice. Utješiti ga zagrljajem i riječima podrške pokušao je francuski predsjednik Macron, a mladom Mbappeu izgleda nije bilo do toga

Predsjednici za vrijeme Svjetskog prvenstva dobiju poseban nagon za zagrljajima, a čini se da je želju za tješenjem 'svojih' dobio i francuski predsjednik Macron. Baš kao što je prije četiri godine grlila bivša hrvatska predsjednica, ove godine francuski je predsjednik ponosno zagrlio svog reprezentativca Mbappea čestitajući mu na tituli i medalji.

Ne kaže se uzalud da najviše boli srebrna medalja. Iako je drugo mjesto drugo najbolje, gorak okus poraza u prvim trenucima ipak preplavi natjecatelje.

Nakon završetka nevjerojatno neizvjesne utakmice, francuski igrač bio je s razlogom tužan nakon što mu je iz ruku iskliznula zlatna medalja. Odigrao je sjajnu utakmicu, postao drugi čovjek koji je postigao hat-trick u finalu Svjetskog prvenstva, no Mbappe je nakon izvođenja jedanaesterca ostao sjediti na terenu. Nakon nekoliko trenutaka do njega je stigao predsjednik Macron koji mu je pružio ruku u znak utjehe.

Mbappe se pokušao udaljiti od Macrona, no političar mu je htio pružiti podršku.

  • +8
Kylian Mbappe u zagrljaju predsjednika Macrona Izvor: Profimedia / Autor: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Rekao sam mu da nas je učinio jako ponosnima, a na kraju smo izgubili nogometnu utakmicu, toliko smo bili blizu. Tako je to u sportu', otkrio je Macron.

Tijekom dodjele nagrada za najboljeg strijelca prvenstva, francuski predsjednik ponovno je htio utješiti Mbappea jednim dugim zagrljajem, no nagrađeni nogometaš izgledao je kao da broji sekunde trajanja tog zagrljaja.

Mbappe je zabio dva ključna gola za produžetke u finalu, nakon što je Francuska gubila 2-0. Također je preuzeo odgovornost pucanja jedanaesterca kako bi iznudio penale, postavši prvi igrač koji je postigao hat-trick u finalu još od Sir Geoffa Hursta davne 1966. godine.

BRONCA ZLATNOG SJAJA

Dirljiv prizor s tribina: Luka Modrić nakon pobjede pohitao u očev zagrljaj

Pogledaj galeriju