PRAVILA SU PRAVILA

Meghan i Harry iskazuju nježnosti u javnosti, no Kate i William to nikad neće, a evo i zašto

10.05.2018 u 06:37

Bionic
Reading

Gledajući parove britanske kraljevske obitelji, ne može se ne primijetiti zaljubljenost među budućim supružnicima, Meghan Markle i princem Harryjem. Upravo oni uveli su neke preinake u obrasce ponašanja, barem kada je riječ o iskazivanju nježnosti u javnosti

Ukoliko pogledate fotografije iz početka njihove ljubavne veze pa sve do danas, svega deset dana od kraljevskog vjenčanja godine, neke stvari naprosto ne možete ne primijetiti: Meghan Markle uvijek je besprijekorno odjevena, princ Harry na svim je fotografijama zaljubljen preko ušiju u svoju zaručnicu, a par, kao takav, ne prestaje sa sitnim dodirima u javnosti.

Od prvog je dana itekako jasno da se ne libe iskazivati osjećaje u javnosti, a tijekom svih službenih događanja rijetki su trenuci kada se ne drže za ruke. Tako je bilo od njihovog prvog zajedničkog pojavljivanja u rujnu prošle godine, na igrama Invictus.

  • +12
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Od tada, bilo da je riječ o neformalnim događanjima, bilo kraljevskim protokolima, držanje za ruke za njih je nešto sasvim uobičajeno, iako se takvo što pretjerano ne prakticira u kraljevskoj obitelji.

Primjerice, Harryjev stariji brat, princ William i njegova supruga Kate Middleton u javnosti se rijetko drže za ruku, a kamoli nešto drugo. Jedna od iznimki dogodila se prije dva tjedna, kada su zajedno, s rukom u ruci, izašli iz bolnice St. Mary pred okupljene medije s tek rođenim princem Louisom.

  • +21
Kate Middleton i princ William Izvor: Pixsell / Autor: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Stoga se postavlja pitanje: zašto je za Meghan i Harryja dozvoljeno iskazivanje nježnosti u javnosti, a za ostale ne. Postoji li u kraljevskim protokolima neki odjeljak koji sadrži posebnu napomenu o tome?

Myka Meier, stručnjakinja za kraljevsku obitelj, otkrila je za People da zapravo takvo što ne postoji - nigdje u kraljevskim knjigama ne postoji zabrana držanja za ruke ili izmjenjivanja nježnosti u javnosti, no oni se ipak, u većini slučajeva, drže toga.

Neki tvrde kako im je to vjerojatno donekle usađeno primjerom kraljice Elizabete II, koja se rijetko drži za ruke sa svojim suprugom, princem Philipom, pa tim putem idu i ostali. Zapravo, čini se da je to stvar osobnog izbora.

Za razliku od drugog u redu za krunu i nasljeđe, princa Williama, njegov otac, princ Charles, baš kao i Harry, rado u javnosti svoju suprugu, vojvotkinju od Cornwalla, nježno drži za ruku.

  • +8
Princ Charles i vojvotkinja Camilla Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ima i onih koji tvrde da se sam princ William polako priprema za veliku ulogu, onu kralja, koju će dobiti nakon svog oca, princa Charlesa, stoga je njegovo pojavljivanje u javnosti uvijek pomno planirano i službeno. Za razliku od njega, Harry se ne mora, kao šesti u redu za tron, koji na red stiže tek nakon troje svojih nećaka, brinuti toliko o imidžu u javnosti.

'Princ William jednog će dana postati kralj, a to donosi i striktna pravila. Iako žive modernu bajku, William i Kate se i dalje drže većine stvari koje pišu u knjigama', zaključio je Williamov i Harryjev bivši batler Grant Harrold.