živi bajku

Meghan Markle dobila titulu, postala je prva vojvotkinja od Sussexa u povijesti

  • G.R.
  • Zadnja izmjena 19.05.2018 10:31
  • Objavljeno 19.05.2018 u 09:42
Bionic
Reading

Kad Meghan Markle uđe u kapelicu St Georgea, ući će kao vojvotkinja od Sussexa, prva žena u povijesti koja nosi tu titulu. Jutro na dana vjenčanja mladenci su od kraljice Elizabete dobili titulu, koja, kao što se i pretpostavljalo glasi vojvoda i vojvotkinja do Sussexa

Prije princa Harrya titula vojvode od Sussexa do sada se spominjala samo jednom, a nosio ju je stric kraljice Viktorije. Prvi vojvoda od Sussexa bio je guverner dvorca Windsor 1842., a to mu je mjesto udijelila Kraljica Victoria, kojoj je on bio omiljen stric. Upravo ju je on odveo do oltara kad se udavala za princa Alberta.

Kraljica Elizabeta tu je titulu dodijelila svom omiljenom unuku na dan vjenčanja, a njegova supruga, lijepa američka glumica Meghan Markle automatizmom postaje vojvotkinja.

  • +21
Atmosfera na ulicama uoči početka kraljevskog vjenčanja Izvor: Pixsell / Autor: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL

'Kraljica je danas sa zadovoljstvom udijelila vojvodstvo princu Henryju od Walesa. Njegova titule bit će vojvoda od Sussexa, grof of Dumbartona i baron Kilkeebit', stoji u službenom priopćenju palače.

  • +6
Meghan Markle i Doria Ragland stižu pred hotel Cliveden House Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prije princa Harryja tu je titulu nosio samo jedan vojvoda, princ Augustus Frederick, šesti sin kralja Georgea III. i kraljice Charlotte, a titulu je dobio rođenjem 1801. Međutim, zanimljivo je da njegova djeca nisu naslijedila tu tituli jer su oba njegova braka bila u koliziji s kraljevskim bračnim zakonom. Naime, njegov otac nije odobravao njegove supruge, niti ih je službeno priznao zbog čega su njegova djeca smatra nezakonitima.

  • +8
Princ Harry i princ William ispred dvorca Windsor Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Baš poput Harrya, i njegov prethodnik, vojvoda od Sussexa odabrao je ljubav, točnije žene koje nisu bile plemkinje. Kako njegov otac nikad nije službeno priznao njegove brakove, nikad nije ni postojala vojvotkinja od Sussexa, što znači da je Meghan prva žena u povijesti koja nosi tu titulu.

BAJKOVITA PRIČA

Kakva ljubav: Ovo su najljepši trenuci princa Harryja i Meghan Markle

Pogledaj galeriju
Pogledaj detaljni horoskop

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal