9. studenog

Mile Kekin za Tvornicu kulture najavio predgrupu - na pozornici će mu se pridružiti Smrdljivi Martini

28.10.2024 u 12:20

Bionic
Reading

Subota, 9. studenog 2024. // Zagreb, Tvornica kulture

Kroz manje od dva tjedna Mile Kekin sa svojim bendom stiže na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture, gdje će u subotu 9. studenog održati najveći solo koncert. Ovim nastupom zaokružit će regionalnu turneju ‘Soundtrack za život’, koja obuhvaća čitavu lepezu njegove karijere - od dana s Hladnim pivom do recentnih solo izdanja. Uoči koncerta najavljuje i predgrupu - na pozornici Tvornice će mu se pridružiti Smrdljivi Martini, mladi bend koji je zaokupio njegovu pažnju zbog neobičnog imena, duhovitih tekstova i njihove cjelokupne energije.

U posljednje tri godine, ovaj zagrebački bend mlađe generacije privukao je pozornost publike nastupom na Superval festivalu, a zatim su odsvirali čitav niz istaknutih koncerata - od klubova Sax!, Hard Place, Močvare, Tvornice kulture i Azimuta do festivala Mudri Brk (Jelsa), Prvomajski inkubator (Krk) i SHIP (Šibenik). Za sebe kažu da ‘sviraju punk rock s utjecajem raznih žanrova i pjevaju o konkretnim problemima svoje generacije, pametnim, ali i glupim forama, najboljim kombinacijama hrane, ljubavi i svom gradu”.

Smrdljivi Martini – 'Dani moje mladosti' Izvor: Društvene mreže

‘Do mene je nedavno došao glas da postoji taj mladi bend neobičnog imena i duhovitih tekstova, pa sam ih išao poslušati i odmah mi se svidjela energija i već vrlo definiran autorski rukopis’ otkriva Mile Kekin zašto je odabrao upravo njih kao predgrupu pred svoj koncert u Tvornici kulture i nadodaje: ‘Dugo nisam čuo bend koji se ne srami biti zabavan, a da pritom ne zvuči kao da podilazi publici. Također, kako sam također bio brucoš kad sam snimao prvijenac ‘Džinovski’, čine mi se generacijski kao savršena grupa za otvoriti koncert 9. studenog u Tvornici.’

Uz vijest o predgrupi, Mile Kekin ovih je dana predstavio i novu autorsku pjesmu ‘1 na 1’, koja je jedna od naslovnih pjesama biografskog filma ‘Dražen’, posvećenog sportskoj ikoni Draženu Petroviću. Film redatelja Danila Šerbedžije te autora projekta i producenata Ljube Zdjelarevića svjetsku premijeru imao je 22. listopada u Šibeniku, a u ponedjeljak, 28. listopada slijedi i premijera pred zagrebačkom publikom. U navedenom filmu Kekin se pojavljuje u ulozi legendarnog trenera Mirka Novosela.

Mile Kekin - ‘1 na 1' Izvor: Društvene mreže

Koncert u Tvornici kulture za Kekina predstavlja kulminaciju jedinstvenog kreativnog putovanja koje je obilježilo domaću glazbenu scenu. Repertoar će biti pažljivo osmišljen kako bi obuhvatio široki presjek Kekinovog opusa, s naglaskom na albume ‘Šamar’ i ‘Knjiga žalbe’ koji su nam donijeli klasike ‘Šamar’, ‘Samo za taj osjećaj’ i ‘Nije sve tako sivo’, kao i samostalnih singlova od posljednjih nekoliko godina, među kojima su ‘Reno 4’ i ‘Pater Familias’. Uoči velikog zagrebačkog koncerta, Mile Kekin je nedavno objavio i novu verziju pjesme ‘Trening za umiranje’, klasika iz repertoara Hladnog piva, u suradnji s Darkom Rundekom.

Mile Kekin - Samo za taj osjećaj (Live at Vintage) Izvor: Društvene mreže

Frontmen jednog od najvažnijih hrvatskih bendova svih vremena, čovjek čiji su glas i stihovi formirali i zauvijek ostavili svoj pečat na domaćem punku, u novoj se etapi svoje karijere predstavio u punom sjaju s jakim pratećim bendom. S Kekinom na turneji nastupa peteročlani bend sastavljen od iskusnih glazbenika i poznatih lica naše scene, a čine ga Viktor Slamnig, Andrija Lazo, Darko Krznarić, Mario Petrinjak te Mark Mrakovčić, ujedno i producent Kekinovog hvaljenog albuma ‘Nježno đonom’, koji su brojni kritičari uvrstili među najbolja izdanja 2023. godine.

S turnejom ‘Soundtrack za život” Mile Kekin već je obišao regiju i Europu, što uključuje i nedavni nastup u norveškom glavnom gradu Oslu, kao i netom održani koncert u Ljubljani. Pred njim su i regionalni nastupi u Novom Sadu (01. 11.) i Beogradu (02. 11.), a zagrebačka publika imat će priliku doživjeti vrhunac ovog kreativnog ciklusa upravo 9. studenog u Tvornici kulture.

Ulaznice za koncert u Tvornici kulture po cijeni od 15 eura dostupne su u prodaji na blagajni Tvornice kulture, na svim prodajnim mjestima CoreEventa te online na platformi CoreEvent. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 17 eura.