glazbena legenda

Momčilo Bajagić Bajaga o povlačenju iz javnosti i mirovini

16.07.2024 u 09:24

Bionic
Reading

Jedan od najpopularnijih izvođača u regiji svojom glazbom uveseljava publiku svih generacija. Bajaga i Instruktori neumorno nastupaju slaveći 40 godina uspješne karijere, a njihov frontmen je progovorio na temu 'umirovljenja'

Momčilo Bajagić Bajaga za odmor ovoga ljeta neće imati vremena, a rado se sjeća svojih godišnjih odmora na Jadranu, a na jednom od odmora, onom na Tajladu je nastala pjesma 'Tišina' i to nakon tropskog pljuska.

Važno je pisati svaki dan

Slavni glazbenik se prisjetio kako je za sebe i druge napravio 200 pjesama u životu. Priznaje da je možda 5 bilo trenutna inspiracija te objasnio da ako 'hoćeš napraviti pjesmu, moraš sjesti za prazan papir i raditi svaki dan'.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Osvrnuo se na napise da se nakon promotivnih aktivnosti turneje planira potpuno povući iz javnosti. Kaže da to stalno radi i da je zbog ove godine koja je jubilarna 'misli da će se manje pojavljivat u javnosti nakon što ona prođe'.

SPEKTAKL U ZAGREBU

Bajaga i Instruktori sinoć održali koncert za pamćenje u Areni

Pogledaj galeriju

Ništa od odlaska u mirovinu

Bajaga je uz gitaru i mikrofon od svoje 18-e, i premda mu se bliži 65 godina ne razmišlja o povlaćenju sa scene.

'Imao sam priliku kad sam bio predsjednik udruženja glazbnika jazz rock i zabavne muzike Beograda da Budiši Simiću jazz muzičaru uručim plaketu za 60 godina rada. Nisam ga pitao koliko ima godina i on mi je rekao da u glazbi nema penzije, da ljudi sviraju dok god mogu i dok god im to godi. A meni, fala Bogu, to godi', poručio je za In Magazin.

ZANIMLJIV KONCEPT

Bajaga održao prvi od tri koncerta u Lisinskom, razgalio publiku hitovima, a s njim je zapjevala i Sandra Bagarić

Pogledaj galeriju