dosta je šutnje

Morala je reagirati: Beyonce zaprijetila Donaldu Trumpu

22.08.2024 u 14:10

Bionic
Reading

Pop ikona Beyonce pridružila se kolegama u borbi protiv Trumpa, odnosno u borbi da mu se zabrani korištenje njihovih pjesama kao glazbenom podlogom kampanje

Beyonce je oduvijek glasno izražavala svoje stavove, a sada se odlučno pridružila skupini umjetnika koji se bore protiv nezakonitog korištenja njihovih djela. Borba je ovaj put usmjerena protiv bivšeg američkog predsjednika koji je ponovno u utrci za predsjedničku poziciju, a spremna je i 'pokazati mu zube'.

Kako prenose strani mediji, Donald Trump, točnije njegov glasnogovornik Steven Cheung podijelio je u utorak video bivšeg američkog predsjednika kako izlazi iz aviona, a kao glazbenu podlogu koristio je pjesmu 'Freedom', hit s njezinog albuma 'Lemonade' iz 2016. godine.

Izvor: Profimedia / Autor: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Wavebreak / Petr Štěpánek / Panthermedia / Dzinnik Darius / Panthermedia / Robert Przybysz / Panthermedia / Natalie Hanin / Panthermedia / Profimedia

Donald Trump nezakonito koristio glazbu Beyocne

Potez je to koji je razljutio glazbenicu koja ne podržava Trumpovu politiku pa je zaprijetila njegovim zaposlenicima koji su ubrzo uklonili objavu s društvenih mreža.

Dapače, da situacija bude još bolja, glazbenica je pravo na korištenje pjesme već dala demokratkinji Kamali Harris. Također, u ponedjeljak je kampanja aktualne potpredsjednice i izašla u javnost, a Trumpovi suradnici jasno su mogli čuti da je pjesma već dana na korištenje drugoj političkoj strani.

Ovo čak nije ni prvi put da je bivši predsjednik u svojoj kampanji nedopušteno koristio glazbu. Kroz godine su se na Trumpove postupke žalili i Adele, White Stripes, Bruce Springsteen, Neil Young i Elton John, a nedavno je i obitelj pokojnog glazbenika Isaaca Hayesa najavila da će tužiti Trumpa i njegov tim u ukupno 134 slučaja kršenja autorskih prava. Pjesma 'Hold On (I'm Coming)', čiji je Hayes koautor, korištena je bez dopuštenja više puta u predizbornim kampanjama između 2022. i 2024. godine.

Nedavno je na Trumpove postupke reagirala i Kanađanka Celine Dion jer je Trump u jednom pojavljivanju koristio njezinu najpoznatiju pjesmu 'My Heart Will Go On'.

ususret olimpijskim igrama

Celine Dion pravi je hit u Parizu: Obožavatelje je bacila u delirij

Pogledaj galeriju