prava uživancija

Najveći hitovi tek dolaze: Ovo su najiščekivaniji filmovi koji stižu do kraja godine

20.10.2024 u 17:50

Bionic
Reading

Kako se bliži kraj godine, filmska industrija donosi niz uzbudljivih premijera koje će oduševiti publiku. Iako je ova godina obilovala vrhunskim naslovima kao što je 'Supstanca', 'Dina: Drugi dio' ili primjerice 'Wolfs', posljednji mjeseci ove godine također će donijeti djela koja vrijedi pogledati

U nadolazećim mjesecima, kino dvorane diljem svijeta, ali i streaming servisi bit će ispunjeni iščekivanim filmskim premijerama koji će zasigurno oduševiti ljubitelje filma. Listopad, studeni i prosinac donose niz uzbudljivih filmskih naslova, a na velikom platnu ponovno ćemo vidjeti neke od najvećih holivudskih zvijezda.

Daniel Craig, poznat po svojoj ulozi Jamesa Bonda, vraća se u novoj ulozi u filmu 'Queer', a Florence Pugh zasjat će u romantičnoj drami s Andrewom Garfieldom.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Ovi filmovi obećavaju snažne priče, vizualnu raskoš i vrhunsku glumu, što će zimske mjesece učiniti još posebnijima i uzbudljivijima za filmske entuzijaste.

Filmovi kojima se veselimo u listopadu

'We Live in Time'

Ukoliko ćete bit raspoloženi za romantičan film s bolnim šamarom realnosti koja često uništava ljubav, 18. listopada na Disney+ dolazi baš takav naslov.

Mlade zvijezde Andrew Garfield i Florence Pugh nositelji su ove romantične drame o muškarcu i ženi koji se neočekivano susreću, zaljubljuju i grade zajednički život. Priča se proteže desetljećima njihove ljubavi te prepričava njihova iskustva u nelinearnim snimkama kako bi otkrila nove perspektve njihovog odnosa.

We Live In Time | Official Trailer HD | A24 Izvor: Društvene mreže / Autor: A24

Filmovi kojima se veselimo u studenom

'Venom: The Last Dance'

Mnogima omiljeni Tom Hardy vratit će se u ulogu Eddieja Brocka/Venoma u trećem dijelu ove popularne franšize, koja je prvotno bila predviđena za ljeto. Markantni Hardy je otišao stepenicu više i pokazao svoju posvećenost ovim likovima, do te mjere da Hardy ima zasluge za pisanje ovog posljednjeg filma, a Kelly Marcel, nakon što je napisala i producirala prva dva filma, ovaj je put iza kamere kao redateljica.

VENOM: THE LAST DANCE – Final Trailer (HD) Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony Pictures Entertainment

'Here'

Scenarist i redatelj Robert Zemeckis ponovno se ujedinjuje sa svojim zvijezdama 'Forrest Gumpa' Tomom Hanksom i Robin Wright za ovu dramu zanimljivog koncepta. Priča prati jedno mjesto na zemlji, i to kroz stoljeća i kroz različite generacije koje su to mjesto nastanjivale.

S obzirom da je Zemeckis poznat po svojoj filmskoj magiji, za ovaj film se očekuje da će biti jedinstveno i čarobno iskustvo.

Here - Official Trailer (HD) Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony Pictures Entertainment

'Red One'

S obzirom da su pripreme za Božić toliko uranile, već početkom studenog stiže i novi film koji će utjeloviti čaroliju blagdana.

Red One je nadolazeća američka božićna akcijsko-avanturistička komedija koju je režirao Jake Kasdan i napisao Chris Morgan. U filmu glume Dwayne Johnson, Chris Evans, Lucy Liu te brojni drugi, a ispričat će priču o otmici Djeda Božićnjaka kojeg glumi J.K. Simmons.

RED ONE | Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Amazon MGM Studios

'Gladiator II'

Paul Mescal glumi odraslu verziju Lucija Vera II., nećaka antagonista iz prvog filma Commodusa (Joaquin Phoenix). Ostatak glumačke postave između ostalih čine Denzel Washington, Pedro Pascal, Connie Nielsen, Derek Jacobi i Joseph Quinn.

Gladiator II | New Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Paramount Pictures

'Moana 2'

Disney je u veljači iznenadio objavom da će uskoro izaći nastavak hit animiranog filma 'Moana' iz 2016. godine!

U objavi je tek izrečeno ime redatelja Davea Derricka Juniora, koji potpisuje hit 'Kako izdresirati zmaja?', a ostali filmaši su nepoznati. Iako glumci još nisu službeno objavljeni, možemo očekivati ​​da se Auli’i Cravalho i Dwayne Johnson vrate kao Moana i Maui, ali i da nas očekuje nastavak filma koji je podjednako oduševio i male i velike.

Moana 2 | Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Walt Disney Animation Studios

'Queer'

Iako smo Daniela Craiga dosad gledali kao markantnog agenta, sad ćemo ga gledati kao izopćenog američkog iseljenika koji se zaljubljuje u mlađeg muškarca, i to pripadnika američke mornarice. Nešto ranjivija uloga popularnog glumca zaradila je mnoštvo pozitivnih kritika na filmskim festivalima, a u Veneciji je film bio nominiran u kategoriji najboljeg filma festivala.

Queer | Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: The Upcoming

Filmovi kojima se veselimo u prosincu

'Nickel Boys'

Temeljena na romanu 'The Nickel Boys' Colsona Whiteheada ova je drama iz razdoblja smještena u Floridu 1960-ih te priča priču obojanog tinejdžera lažno optuženog za zločin zbog kojeg je poslan u odvojenu popravnu školu, gdje upoznaje i uspostavlja vezu s kolegom iz razreda.

Nickel Boys | Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Amazon MGM Studios

'The Brutalist'

Adrien Brody je zvijezda ove povijesne drame koja priča priču o mađarskom židovskom arhitektu koji je preživio holokaust i kasnije sa suprugom emigrirao u Sjedinjene Države. Isprva opterećen siromaštvom, naposljetku dobiva ugovor koji će mu promijeniti život.

Ovaj je premijerno prikazan u Veneciji uz odlične kritike i čini se da će se natjecati za najistaknutije filmske nagrade.

'A Complete Unknown'

Nakon uspjeha s filmom o Willyju Wonki i s novim nastavkom filma 'Dina', Timothée Chalamet se vraća s filmom u kojem će utjeloviti Boba Dylana.

jako mu sliči

Pogledajte scene iz filma o Bobu Dylanu: Timothée Chalamet zajahao motor

Pogledaj galeriju

Film će gledatelje upoznati s početcima popularnog glazbenika, prateći njegove početke u Minnesoti te konačan uspjeh u New Yorku. Glumac je, prema ranijim saznanjima, potpuno posvećen ulozi, a i ranije je snimljen kako gradom hoda odjeven poput Dylana.

A Complete Unknown | Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: SearchlightPictures

'Babygirl'

Novi film Nicole Kidman u Ameriku će stići na Božić, a u Europu tek početkom 2025. godine. Ipak, vrijedi ga spomenuti jer je riječ o naslovu koji ne smije proći ispod radara.

Babygirl | Official Trailer HD | A24 Izvor: Društvene mreže / Autor: A24

Film, koji je žanrovski opisan kao erotski triler, glumica je opisala kao uprizorenje onoga što svi rade, ali i svi skrivaju unutar svoja četiri zida. Snimanjem onoga što svi skrivaju, glumica je priznala da se nije osjećala baš najbolje: 'Osjećala sam se vrlo izloženo kao glumac, kao žena, kao ljudsko biće.'

prozirna haljina

Nicole Kidman nadmašila samu sebe: U haljini dubokog dekoltea istaknula zanosnu figuru

Pogledaj galeriju