AMELIE OUDEA-CASTERA

Ne stišava se bura: Poljubac s Macronom nije bio jedini javni gaf francuske ministrice

02.08.2024 u 11:04

Bionic
Reading

Još se uvijek nije stišala bura oko zagrljaja i poljubaca koje su pred svima izmijenili francuski predsjednik Emmanuel Macron i tamošnja ministrica sporta Amelie Oudea-Castera, a priča, što se više grebe ispod površine, postaje sve zanimljivija

46-godišnja Amelie Oudea-Castera postala je glavna tema svjetskih medija nakon što je s puno strasti primila glavu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i poljubila ga u obraz.

Ova bivša profesionalna tenisačica danas je ministrica sporta, a prije te titule kratko je vodila Ministarstvo obrazovanja.

Iako je u Francuskoj njezino ime i lice dobro poznato, vjerojatno nikada ne bi dosegla ‘svjetsku slavu’ da nije bilo strastvenog zagrljaja s francuskim predsjednikom na ovogodišnjim Olimpijskim igrama i sve to pred očima šokirane Brigitte Macron koja joj, uvjereni smo, nakon svega nije ostala dužna.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Amelie je već ranije ovog mjeseca šokirala svjetsku javnost i kada je zaplivala mutnom rijekom Seinom. Time je htjela pokazati da je rijeka dovoljno čista da se u njoj mogu u vrijeme Olimpijskih igara održavati natjecanja u daljinskom plivanju i plivački dio triatlona.

  • +2
Emmanuel Macron i Amelie Oudea-Castera Izvor: Profimedia / Autor: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Najbolje od svega, u cijeloj ovoj priči je da je Macron Amelie prvo u siječnju ove godine imenovao ministricom obrazovanja. Tu titulu nije obnašala dugo budući da ju je ni mjesec dana kasnije upravo Macron smijenio s pozicije i to nakon otkrića da je svoju djecu upisala u otmjene privatne škole, ali i bez ustručavanja ‘bacala’ omalovažavajuće komentare na račun javnih škola.

To je samo potaknulo lavinu, nakon čega su stigla i nova otkrića, zbog čega je u konačnici njezin položaj bio neodrživ te ju je Macron smijenio usred tjedna i to u večernjim satima.

OTVORENJE IGARA

Bračni par Macron ispred Elizejske palače dočekuje uglednike iz cijeloga svijeta

Pogledaj galeriju

Ne sumnjamo da će nakon ovog svega interes za ministricom još više porasti zbog čega će na površinu, vrlo vjerojatno, isplivati mnogi zanimljivi događaji. A što je Brigitte rekla Macronu, ali i dotičnoj, nakon svega, možemo samo nagađati...