PRINCEZA BEATRICE NA MUKAMA

Nemaju sreće: Zbog koronavirusa razmišlja se o odgodi kraljevskog vjenčanja

11.03.2020 u 14:44

Bionic
Reading

Britanska princeza Beatrice već je dva puta mijenjala datume svog vjenčanja, oba puta zbog svoga oca, princa Andrewa koji je cijeloj obitelji priuštio neviđen seksualni skandal. No čini se da unuka kraljice Elizabete neće imati sreće ni treći put

Kako pišu britanski mediji, princeza Beatrice i njezin zaručnik Eduardo Mapelli Mozzi razmatraju odluku o ponovnom pomicanju datuma svog vjenčanja koje je bilo predviđeno za 29. svibnja. Unuka kraljice Elizabete II i talijanski aristokrat ovoga su puta u problemima zbog teške situacije uzrokovane koronavirusom.

Naime kritična situacija na sjeveru Italije, zbog čega su mnoge države zatvorile svoje granice za državljane iz tih regija, mogla bi otežati dolazak mladoženjine obitelji na važan događaj u Britaniju.

Više od 119 tisuća ljudi zaraženo je u svijetu, od čega 18 tisuća u Europi, a zemlja s najviše oboljelih, odmah nakon Kine, upravo je Italija. U prilog cijeloj situaciji ne idu ni mjere koje donose iz dana u dan, a koje uključuju otkazivanje velikih skupova, koncerata, konferencija i sportskih događaja diljem svijeta.

'Iako nitko još ne govori o tome da će Italija biti u izolaciji sve do kraja svibnja, princezi i njezinom zaručniku cijela ova situacija zadaje mnogo briga', otkrio je za britanske medije izvor blizak kraljevskoj obitelji. Isti je rekao da se razmatra otkazivanje još nekih kraljevskih događaja, primjerice proslava 99. rođendana princa Philipa.

Princeza Beatrice Izvor: EPA / Autor: STR