nezaborana večer

Nika Turković pred rasprodanom Tvornicom odsvirala impresivan i emotivan koncert karijere

27.10.2024 u 16:31

Bionic
Reading

Nika Turković sinoć je pred rasprodanim Velikim pogonom Tvornice kulture održala najvažniji nastup svoje karijere. Nakon što je prošle godine, u tijeku promocije debija ‘11’, napunila Peti kupe Nika je već ove do vrha napunila najveću zagrebačku koncertnu dvoranu koja je s njom u glas pjevala puna dva sata

Još uvijek mi je teško i neko duže vrijeme će biti teško pretočiti u riječi sve emocije nakon ovakvog koncerta. Ovo je blago rečeno ostvarenje svega o čemu je mala Nika sanjala. Hvala predivnoj publici koja je s nama pjevala od prve do zadnje pjesme. Hvala Neli, Tomi, Luki, pocket palmi i Tii, mojem prekrasnom bendu i svima koji su na bilo koji način podržali ovu magiju” - izjavila je Nika.

Nika je koncert otvorila singlovima s prvijenca – ‘Pusti’ i ‘U mraku’ – nakon čega se prebacila na onaj aktualni, ‘Tvoja’. Uslijedili su ‘Tvoj mir’, ‘Gledaj me’ i ‘Prava ljubav’ za čije izvođenje joj se pridružio sjajni ToMa. Prvi dio koncerta ispunili su pjesme ‘Raj’, ‘Sutra’, ‘Dok nas nema’ te ‘Bolja’ i ‘Koža’ za čije izvođenje je na pozornicu izašao i synth-pop duo pocket palma. Poslije njih Nika je s Lukom Racićem iz Buč Kesidija izvela ‘Gdje Dunav ljubi nebo’, a nakon prošlogodišnjeg singla ‘Ima smisla’ na pozornicu je izašla Nela Đinđić. Ponajveći pop hit godine ‘Mogu i sama’ doveo je Tvornicu do usijanja, jednako kao i Nelina ‘Nebo gori’. Za finale nastupa uplanirane su žestoka ‘Mrzim’, naklon Vesni Pisarović u ‘Sasvim sigurna’, ‘Complicated’ od vječnog uzora Avril Lavigne i ‘Sam(a)’, dok je za sam kraj ostao eurovizijski favorit ‘Hej mali’ s kojim je zapravo sve i počelo tamo 2004. godine.

Sjajno raspoložena i vokalno superiorna Nika je najveću koncertnu noć svoje karijere iznijela poput prave moćne frontwoman pokazujući kako svoju nježnu, tako i čvrtu, žestoku stranu. Jer u liveu od samog početka forsirala je da njezin pop nosi i bendovski, gitaristički zvuk, a izuzetnoj noći u Šubićevoj svoj poseban doprinos dao je upravo njezin bend u sastavu Bruna Matić, Mia Marenić, Ivan Pešut, Damjan Brnić, Matko Bassara i Martin Petračić. Uz njih poseban dojam ostavili su gudački kvartet s kojim je izvela ‘Boje’ i obradu Billie Eilish ‘Wildflower’.

Koncert u Tvornici već je u startu bio planiran kao ključan milestone u Nikinoj karijeri. Režiju showa u rukama je od prvog do zadnjeg takta držao Filip Renić, koji je osmislio i scenu, video i light. Kao i na brojnim drugim projektima i sinoć su je pratile Dorotea Butigan i Sonja Kvesić koje su se pobrinule za kosu i šminku te nezaobilazna stilistica Ana Nikačević s nekoliko impresivnih stajlinga dizajnera M. Fiction i Mateyaneira u koje je Nika uskakala tijekom dva sata koncerta. U nezaboranu večer idealno se uklopila i Tia sa sjajnim neo-R&B 30-minutnim setom u kojem je predstavila svoje singlove i aktualan EP ‘Ritual'.