VRHUNSKE DOKUMENTARNE SERIJE

Nove premijere na kanalima Viasat Explorer i Viasat Nature

23.08.2013 u 17:25

Bionic
Reading

Od 25. kolovoza na kanalima Viasat Explorer i Viasat Nature možete pogledati vrhunske dokumentarne serije na temu prirodnih katastrofa, oluja i hrvatskog vodenog blaga

Olujni grad' je ambiciozna dokumentarna serija koja se bavi proučavanjem oluja na višoj razini vrhunskom tehnologijom. Uz impresivne eksperimente prikazat će se i arhivske snimke pravih prirodnih katastrofa uragana Katrina, potresa na Haitiju, tsunamija u Jugoistočnoj Aziji i uragana u Engleskoj 1987. godine.

Sniman preko šest mjeseci u Kanadi, Japanu, Haitiju, Americi i Engleskoj, 'Olujni grad' istražuje najveće prirodne nepogode na planetu. Priče preživjelih prepletene s realističnim rekonstrukcijama prikazuju opasne poplave, snijeg, led, oluje i potrese, na veoma dramatičan način. Ben Fogl predstavlja ambicioznu seriju u četiri dijela koja analizu vremenskih prilika podiže na spektakularnu novu razinu.

Ova ambiciozna dokumentarna serija bavi se proučavanjem oluja na višoj razini. Vrhunska tehnologija i znanost omogućavaju nam detaljan uvid u simulacije prirodnih katastrofa, od razornih potresa do poplava golemih razmjera koje ruše sve pred sobom, u posebno izgrađenom gradu opremljenom kamerama otpornim na udarce. Pogledajte i simulacije katastrofa na najvećim i najmoćnijim uređajima na svijetu: divovskom simulatoru uragana u Miamiju, golemom simulatoru potresa u San Diegu, rezervoaru koji simulira poplave velikih razmjera te čak i pravu lavinu na američkom Stjenjaku.

Pogledajte kako se u tren oka ruše zgrade, padaju pločice i razbijaju prozori. Usto poslušajte i nevjerojatne priče preživjelih iz stvarnih katastrofa koje nam daju novi uvid u rat između čovjeka i prirodnih sila. Prikazat će se i arhivske snimke pravih prirodnih katastrofa, skupa s pričama preživjelih nakon uragana Katrina, potresa na Haitiju, tsunamija u Jugoistočnoj Aziji i uragana u Engleskoj 1987. koji je potpuno iznenadio zemlju. Dokumentarnu seriju 'Olujni grad' pratite od 25. kolovoza, svake nedjelje u 18.30 sati, na kanalu Viasat Explorer.

Dokumentarac 'Hrvatsko vodeno blago' predstavlja 'blago' u najljepšim zaštićenim područjima, nacionalnim parkovima i parkovima prirode. Svaka epizoda zasebna je cjelina, a sve ih povezuje jedna tema - voda. Doznajte sve o različitim geografskim lokacijama, klimi, ljudima i potencijalima zaštićenih područja. Čarobnu raskoš prirode nadopunjuje izvrsna fotografija koja pršti od šarenila hrvatskih parkova prirode na kopnu i pod vodom. Otkrijte neraskidivu vezu između zemlje i ljudi koji je nastanjuju od 25. kolovoza do 15. rujna, svake nedjelje u 17.00 sati na kanalu Viasat Nature