NIŽE SKANDALE

Novi problemi u kraljevskoj obitelji: Sin buduće kraljice ponovno završio u zatvoru

16.09.2024 u 14:46

Bionic
Reading

Marius Borg Høiby, sin norveške prijestolonasljednice Mette-Marit, uhićen je po drugi put u nešto više od mjesec dana, javljaju norveški mediji

Posinak prijestolonasljednika Haakona, kojeg se često naziva 'crnom ovcom' norveške kraljevske obitelji, priveden je u petak navečer nakon što je prekršio zabranu prilaska.

Zabrana prilaska o kojoj je riječ bila je za zaštitu Rebecce Helberg Arntsen, za koju je Høiby priznao da je napao pod utjecajem alkohola i droge 4. kolovoza, nakon čega je prvi put uhićen i držan u policijskoj ćeliji preko noći. Naredba nije izdana odmah nakon napada, već nakon što je navodno kontaktirao žrtvu u nekoliko navrata nakon napada.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Prema norveškom tabloidu Se Og Hor, Høiby (27) je navodno u subotu, 7. rujna, sa skrivenog telefonskog broja kontaktirao svoju žrtvu, koju je ranije nazivao 'djevojkom'.

Mentalni poremećaji i zlouporaba supstanci

U izjavi koju je dao putem svog odvjetnika, Høiby je odlučno odbacio tu tvrdnju. U međuvremenu su se optužbe protiv Høibyja proširile na još tri žrtve, nakon što su se druge žene javile nakon njegova uhićenja.

Norvešku kraljevsku obitelj potreslo je Høibyjevo prvo uhićenje početkom kolovoza, nakon što je Rebecca Helberg Arntsen ostavljena u bolnici s ozljedama nakon napada.

U izjavi koju je dao preko vlastitog odvjetnika, Høiby je rekao da pati od 'nekoliko mentalnih poremećaja' i da se 'dugo vremena borio sa zlouporabom supstanci', za koju je rekao da nastavlja s liječenjem.

  • +2
Norveški princ Haakon Izvor: Profimedia / Autor: Marcus Brandt / AFP / Profimedia