mogao bi u zatvor

Skandal kraljevske obitelji se produbljuje: Posinak fizički napao djevojku, a javila se i njegova bivša

13.08.2024 u 17:10

Bionic
Reading

Norveška kraljevska obitelj našla se u središtu skandala kad je otkriveno da je posinak budućeg kralja, princa Haakona optužen da je fizički napao 20-godišnju djevojku u njezinu domu i prijetio da će joj zapaliti odjeću

Sin princeze Mette-Marit, Marius Borg Hoiby, suočava se s optužbama za fizičko nasilje, a prijeti mu i godinu dana zatvora. Marius je žrtvu 'napao psihički i fizički', a ona je hospitalizirana zbog potresa mozga.

Nove optužbe padaju

Borg Hoiby u pritvoru je proveo 30 sati, a jedna od njegovih bivših djevojaka, bivši Playbojev model Juliane Snekkestad, izjavila je da je i ona bila 'podvrgnuta psihičkom i fizičkom nasilju' dok su bili u vezi, donosi Daily Mail. Na Instagram pričama je poručila: 'Sada više ne biram šutnju... Ovo se već događalo. I to se mora odmah prekinuti.'

VESELA OBITELJ

Rijetko ih viđamo skupa: Nizozemska kraljica Maxima ponosno pozirala s kćerima

Pogledaj galeriju

U međuvremenu je norveški časopis Se og Hør danas objavio fotografije za koji tvrde da je stan u kojem se dogodila 'nasilna epizoda'. Na njima se mogu vidjeti nož zaboden u zid te razbijeni luster. Ranije je policija obznanila da je 'među ostalim zaplijenila i nož koji se može povezati s Mariusom'.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Dva anonimna izvora također su rekla za Se og Hor da policija ima audio snimke posinka prijestolonasljednika na kojima zove unesrećenu djevojku te joj 'prijeti da će joj zapaliti odjeću i stvari.' Borg Høiby osumnjičen je za nanošenje tjelesnih i kaznenih ozljeda, priopćila je policija u Oslu u srijedu. Borg negira optužbe, navodi The Times. Uhićen je 4. kolovoza ispred dvorca Skaugum, rezidencije obitelji norveškog prijestolonasljednika.

Nakon vijesti o njegovom uhićenju, njegova bivša djevojka Juliane oglasila se na društvenim mrežama.

'Posljednjih nekoliko dana bilo je čudno i bolno. Primila sam brojne telefonske pozive i poruke u vezi mog bivšeg. Prvo, želim reći da sam mislima s onima koji su pogođeni ovim slučajem. Premda su najbliža obitelj i prijatelji znali za to, odlučila sam da više neću šutjeti. Jer zapravo ne mogu više šutjeti. I da vam odgovorim na vaše sumnje: da. I ja sam ranije bila izložena njegovom psihičkom i fizičkom nasilju. Psihičko nasilje je za mene bilo najbrutalnije. Ne dijelim ovo jer želim sažaljenje ili da se fokus prebaci na mene... To se već događalo. I njega se sad mora zaustaviti', stajalo je u njezinoj objavi, a prenosi Daily Mail.

Podsjetimo, 27-godišnji Marius je sin Mette-Marit iz prvog braka, a očuh mu je budući norveški kralj, princ Haakon. Princ Sverre Magnus i princeza Ingrid Alexandra su mu brat i sestra.

Get Embed Code