POP TRASH

Oborila neslavan rekord: Katy Perry ima najgori album u posljednjih 13 godina

23.09.2024 u 15:35

Bionic
Reading

Sedmi studijski album 143 američke glazbenice ocijenjen je s najnižom ocjenom na stranici Metacritic. I prije nego je novi uradak Katy Perry objavljen, nije naišao na oduševljenje

Metacritic je stranica koja ocjenjuje vrijednost glazbe, filmova TV emisija i drugih materija, na temelju ocjena kritičara. No ondje se mogu naći samo loše ocjene na novi album Katy Perry.

Redaju se negativne kritike

Perry - čiji je singl s albuma 143 - 'Woman's World', 'mlako' debitirao prošlog ljeta - imao je skromnu ocjenu od 34, što je broj koji je posljednji put viđen s albumom 'Famous First Words' Viva Brothera iz 2011. godine. Među recenzijama u Metacritic ističe se jedna iz Los Angeles Timesa. 'U godini sjajne pop glazbe, najnoviji album Katy Perry je pop trash. Problem za Perry je u tome što su pjesme loše', stoji u recenziji. '143 je neobično hladan dance-pop album s dosadnim melodijama, ritmovima i vokalnim izvedbama koje na neki način potječu od umjetne inteligencije'.

Ove muškarce je ljubila Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević, Profimedia

U recenziji All Musica stoji da 'jednostavno nema puno toga što bi se svidjelo u ovim pjesmama' te da u njima 'očajnički nedostaje vrsta bezbrižne, ponekad šašave, pa i nepristojne zabave koja je definirala njezinu slavu'.

Recenzija iz Rolling Stonea piše o 'neuspjelom pokušaju Katy Perry da obnovi godine svoje nekadašnje slave' te je u njoj navedeno da se 'produkcija doimaju zastarjelom' i da 'pokušava vratiti mjesto koje je imala kasnih dvijetisućitih jeftinim trikovima što je tada funkcioniralo.'

odvažnije ne može

Katy Perry prošetala Parizom u toplesu: Je li ovaj put pretjerala?

Pogledaj galeriju

'Monotono ništavilo'

Alexis Petridis iz The Guardiana rekao je da je 'veliki problem' albuma to što se 'čini pomalo izvan vremena' i da je to 'osrednji pop album'. Reakcija kritičara nastavila se u temi na Redditu, a neki su korisnici rekli da je album pogodio 'žicu blijedosti od koje se nemoguće oporaviti'. 'Nije vrijedno slušanja ili čak kritike', smatra jedan od korisnika. 'Cijeli album jednostavno se stapa u monotono ništavilo'.

Izvor: Društvene mreže

Dotakli su se i producenta albuma, Lukea protiv kojeg je glazbenica Kesha pokrenula sudski spor 2014. godine za seksualno zlostavljanje. 'Da budemo pošteni, da je glazba istinski dobra onda nikoga ne bi bilo briga tko ju je producirao', napisao je jedan od korisnik.