NOVO RAZDOBLJE

Omiljena snaha kraljice Elizabete II mogla bi dobiti novu važnu titulu, evo što će to značiti

14.09.2022 u 13:36

Bionic
Reading

Sophie, grofica od Wessexa, supruga kraljičina najmlađeg sina, princa Edwarda, dobro je znana i kao najomiljenija snaha pokojne kraljice Elizabete II. Ova 57-godišnjakinja novim poretkom na tronu trebala bi dobiti i novu, mnogo važniju titulu

Vidno potresena grofica od Wessexa prije nekoliko je dana u Škotskoj još jednom svima dala do znanja koliko joj je kraljica Elizabeta II bila bitna. Godinama ju je, pogotovo nakon smrti vlastite majke, smatrala i zvala 'mamom'. Simpatije i naklonost prema sofisticiranoj, uzornoj i vedroj Sophie nikada nije krila ni sama kraljica.

U mnogo smo je navrata imali prilike vidjeti upravo s njom, kao odabranom na važnim događajima. Poput božićne mise u Sandringhamu, kad je upravo grofica od Wessexa dobila priliku voziti se s kraljicom u automobilu.

  • +8
Sophie, grofica od Wessexa Izvor: Profimedia / Autor: Yui Mok / Rota / MirrorPix / Profimedia

Iako su Sophie i princ Edward dugo bili u sjeni zbog starije braće i prvih nasljednika krune, izgleda da bi u godinama koje slijede mogli imati značajnije uloge u kraljevskim protokolima. Naime sam princ Philip prije smrti je svome sinu, sada kralju Charlesu predložio da njegov mlađi brat Edward naslijedi titulu vojvode od Edinburgha kada za to dođe vrijeme. Charles složio se s time te se najvjerojatnije provesti plan u djelo u narednim mjesecima.

Time bi novu titulu dobila i grofica Sophie te će od tada biti znana kao vojvotkinja od Edinburgha. Par živi na imanju u Bagshot Parku, svega nekoliko minuta udaljenom od kraljičine rezidencije u Windsoru.

Godinama su upravo Edward i Sophie bili najčešći gosti pokojne kraljice. Često bi šetali pse i uživali u društvu britanske vladarice. Presudna je bila 2005. godina, kada je grofica izgubila majku, preminulu od raka želuca, a kada je kraljica Elizabeta II pokazala svoje najosjećajnije lice i ponašala se prema njoj kao prema vlastitoj kćeri. Doprinijelo je tome i to što su obje imale jednake interese i hobije.

Sophie i Edward imaju dvoje djece, kćer Louise, koja je rođena kao nedonošče u studenom 2003. godine, te Jamesa, rođenog četiri godine kasnije. Prije toga grofica od Wessexa imala je izvanmaterničnu trudnoću koja je morala biti prekinuta. Osim toga, i druge njezine trudnoće bile su komplicirane i rizične.