KRALJICA DISKA

Ovako je Sandra Elkasević izgledala na početku karijere: Pronašli smo stare fotografije

06.08.2024 u 17:03

Bionic
Reading

Zbog brojnih uspjeha koje je ostvarila kroz karijeru, Sandra je zaslužila titulu najbolje hrvatske atletičarke, a u ponedjeljak je osvojila brončanu medalju u bacanju diska na Olimpijskim igrama u Parizu i time potvrdila svoj status 'kraljice diska'. Osim nevjerojatnim postignućima, javnost intrigira izgledom koji se kroz godine itekako mijenjao

Još osnovnoj školi Sandra Perković počela je trenirati atletiku. Prvo je bilo trčanje i skakanje u vis, a istodobno je trenirala košarku i odbojku na pijesku. U šestom razredu odlučila se posvetiti isključivo bacanju diska i kugle te se 2001. upisala u Atletski klub Dinamo Zrinjevac. Sve ostalo je povijest.

Transformacija o kojoj se ne prestaje pričati

Mnogi su itekako dobro upoznati s njezinim atletskim putem, no neki su možda zaboravili kako je izgleda kad je tek počinjala sportsku karijeru i koliko se zapravo mijenjala kroz godine.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Usporedo s uspjesima koje je ostvarilala i izgled joj se mijenjao. Od djevojke kojoj je na prvom mjestu sport, i vrlo jednostavan izgled u udobnoj odjeći. Uglavnom je bila u trenirkama, tajicama.

Svojevremeno je ispričala kako je, primjerice, 2013. godine tijekom Svjetskog prvenstva u Moskvi težila 93 kilograma. S vremenom su kilogrami nestali, no izjavila je tada i kako si, zbog prirode svoga sporta, ne bi smjela dopustiti da padne ispod 80 kilograma.

'Mislim da je sve to odrastanje i da iz dana u dan, što smo iskusniji, bolje znamo što želimo u životu. Bilo bi smiješno da se okrenem i vidim sebe prije deset godina, a da je sve ostalo isto, što bi značilo da sam uzalud potratila svoje vrijeme. Ovako, kada sve ide na bolje, znači da sam na dobrom putu i da samo tako trebam nastaviti. Mislim da ćete se i vi složiti s time', rekla je ranije za tportal.

Sandra je s vremenom postala zrela žena čiji je izgled sve češće privlačio pažnju osobito na raznim eventima na kojima se pojavljivala. Danas puca od samopouzdanja. Uskače spremno u odvažnije odjevne kombinacije, a sprijateljila se s više domaćih modnih dizajnera u čijim kreacijama je redovito viđamo. Među omiljenijima joj je Aleksandra Dojčinović. Uočljiv je nov i blistav osmijeh, uređene obrve i novi način nanošenja šminke, ali i brige o frizuri i stajlingu općenito.

Osim uspješne karijere, život joj se savršeno posložio i na privatnom planu. Prošle godine, na Silvestrovo, vjenčala se s dugogodišnjim dečkom i trenerom Edisom Elkasevićem kojem je posvetila brončanu olimpijsku medalju osvojenu na Olimpijskim igrama u Parizu.

POLJUBAC ZA PAMĆENJE

Sandra Elkasević otkrila kome je posvetila brončanu olimpijsku medalju

Pogledaj galeriju