13 godina vjernosti

Ovo je ljubavna priča Ivana Rakitića i Raquel Mauri

21.07.2024 u 11:09

Bionic
Reading

Podsjećamo vas na nevjerojatnu ljubavnu priču Raquel Mauri i našeg proslavljenog nogometaša Ivana Rakitića povodom njegova transfera u Hajduk

Ivan Rakitić, jedan od najvećih igrača u povijesti hrvatskog nogometa, potpisao je za Hajduk. Nogometaš će danas stići u Split, gdje će u 19 i 30 biti predstavljen medijima i navijačima. Tim povodom donosimo ljubavnu priču njega i supruge Raquel Mauri.

Mauri i Rakitić u travnju su proslavili 13 godina veze i 11 godina braka, a njihova je priča jedna od ljepših u nogometnom svijetu. Međutim, u početku stvar nije išla glatko, nego se Rakitić morao dobrano pomučiti.

Raquel Mauri, Ivan Rakitić Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz

Upoznali su se u ljeto 2011. godine, u Rakitićevom prvom izlasku u Sevilli, nakon što je prešao u tamošnji klub iz njemačkog Schalkea. Mauri je tada konobarila u jednom kafiću, a Rakitić i njegov brat Dejan odlučili su transfer proslaviti baš tamo. Premda će kasnije govoriti o ljubavi na prvi pogled, Rakitić je priznao da mu je trebalo sedam mjeseci da nagovori Mauri na prvi spoj. Budući da je Mauri tada govorila isključivo španjolski, ispočetka su se sporazumijevali na sve moguće načine, sve dok motivirani Rakitić nije naučio španjolski dovoljno za osnovnu komunikaciju.

Nakon što je Mauri popustila, ubrzo su postali par i vjenčali se nakon dvije godine. Rakitićeva prosidba bila je zaista posebna: rekao joj je da organizira tulum u tapas baru koji su tada držali, a Mauri je dočekao potpuno prazan bar i stol za dvoje sa svijećama. Nakon večere je kleknuo i zaprosio je, što Mauri nije mogla odbiti - ostalo je povijest. Isprva su imali građansko vjenčanje, zatim i crkveno vjenčanje u Sevilli, gradu njihova početka.

  • +3
Raquel Mauri i Ivan Rakitić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Kasnije će Rakitić o tom događaju, uz rođenje dviju kćeri, Althee i Adare, govoriti kao o najljepšem danu u životu.13 godina kasnije par ne skriva svoju zaljubljenost emotivnim objavama na društvenim mrežama. Također, Rakitić koristi svaku priliku da istakne da mu je Mauri najveći oslonac u životu, što znači da ćemo ovu skladnu obitelj uskoro gledati u Splitu.