ŠPANJOLSKI NOVINAR

Pale teške riječi na račun kraljice Letizije: 'Ona je hladna, nezrela i pasivno agresivna'

28.05.2024 u 14:35

Bionic
Reading

U svojoj novoj knjizi, novinar Jaime Peñafiel nastavio je s bombastičnim tvrdnjama na račun španjolske kraljice Letizije, ne trudeći se ni suzdržati u navodima

Osramoćeni španjolski novinar, 91-godišnji Jaime Peñafiel ne odustaje od teških optužba i ružnih uvreda na račun španjolske kraljice Letizije. Nakon što je svjetlo dana ugledala njegova prva knjiga o Letiziji, Peñafiel je nakon 20 godina rada za španjolske novine El Mundo dobio otkaz.

No, to ga nije spriječilo da nastavi dalje šokirati javnost. U prvoj je knjizi ustvrdio kako je Letizia imala izvanbračnu aferu s bivšim šogorom Jaimeom del Burgom, izdaje i drugu, pod nazivom 'Letizijina šutnja', u kojoj je opleo po njoj nazivajući je 'hladnom, emocionalno nezrelom i pasivno agresivnom'. Uz to je dodao kako je obitelj kralja Felipea VI mrzi.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Već u uvodnom poglavlju autor senzacionalno tvrdi kako je sve u Letizijinu svijetu 'slomljeno', a sve zbog njezine navodne 'prijevare, preljuba i izdaje'.

  • +5
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Da mu kraljica nije draga vidi se i iz daljnjih tvrdnji u kojima govori kako Letizia ima 'hladnu, neuništivu i odlučnu auru o sebi', ali i da kraljeva odluka da šuti o optužbama na njezin račun pokazuju zapravo njezinu 'emocionalnu nezrelost'. Prema njegovom mišljenju pribjegavanje šutnji zapravo je način kontroliranja, ali i kažnjavanja drugih ljudi.

Jaime je potom rekao i kako se kraljica 'pasivno agresivno' ponaša prema svom suprugu i to iz jednostavnog razloga - jer je njezina svekrva, kraljica Sofija, ali i šogorice, infante Cristina i Elena, mrze.

sportska elegancija

Proljetna kombinacija kraljice Letizije koja odgovara promjenjivom vremenu

Pogledaj galeriju

Iako su se godinama mijenjale priče oko toga kako se par upoznao, Jaime sada tvrdi kako se Felipe zaljubio u svoju buduću suprugu dok ju je gledao kako vodi vijesti, a kada su počeli izlaziti Letizija je navodno 'testirala' Felipeove osjećaje prema njoj čestim izbivanjima i putovanjima.

'Bila je to strategija jer je njezina odsutnost jako teško padala zaljubljenom Felipeu, koji je razdvojenost smatrao najgorim zlom', ustvrdio je autor knjige.