CHAD MCQUEEN

Pamtimo ga po 'Karate Kidu': Preminuo sin legendarnog Stevea McQueena

13.09.2024 u 08:34

Bionic
Reading

Kako je u izjavi za medije potvrdila njegova obitelj, sin Stevea McQueena, Chad McQueen, preminuo je u 64. godini života

Glumac kojeg pamtimo po ulozi u filmu 'Karate Kid' i sin jednog i jedinog Stevea McQueena preminuo je nakon otkazivanja organa na svom ranču u Kaliforniji. Njegov dugogodišnji odvjetnik Arthur Barens potvrdio je tu tužnu vijest za TMZ, rekavši kako je 'bio neponovljiv i kako će svima jako nedostajati'.

Uz Chada McQueena su u trenutku njegove smrti bili supruga Jeanie te djeca Chase i Madison. Inače, sin Stevea McQueena prije nekoliko je godina zaradio ozljedu koja je uzrokovala progresivno otkazivanje organa.

Pogledajte kako se Catherine Zeta-Jones mijenjala kroz godine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

McQueena mnogi pamte po ulozi Dutcha u filmu 'Karate Kid' iz 1984., a dvije godine kasnije pojavio se i u nastavku istog hita. Iako su se mnogi nadali kako će se u dobro poznatoj ulozi pojaviti i u Netflixovoj seriji 'Cobra Kai', to se na kraju nije dogodilo.

Zaljubljen u motocross

Kada nije glumio, McQueen je sudjelovao u raznim natjecanjima, poput motocrossa, gdje je već s 12 godina osvojio svjetski Mini Grand Prix.

Chad McQueen Izvor: Profimedia / Autor: BERTRAND LANGLOIS / AFP / Profimedia

U izjavi za Variety njegova je obitelj napisala: 'Teška srca moramo objaviti da je naš otac Chad McQueen preminuo. Njegovo nevjerojatno putovanje kao oca punog ljubavi, zajedno s njegovom nepokolebljivom predanošću prema našoj majci, doista je bio pravi primjer života ispunjenog ljubavlju i predanošću.

Njegova strast prema utrkama nije samo istaknula njegov izniman talent, već je poslužila i kao način da se oda počast očevoj ostavštini, što je dokaz vrijednosti koje su mu usađene. Svoju strast, znanje i predanost prenio je na nas, a mi ćemo nastaviti ne samo njegovo nasljeđe nego i naslijeđe našeg djeda. Kao obitelj, moramo prebroditi ovo teško vrijeme i ljubazno molimo za privatnost dok se prisjećamo i slavimo njegov izvanredan život.'