emotivna večer

Pjevala je 'Danke Deutschland', a sad je Sanja Trumbić nastupila s kćeri

08.07.2024 u 12:07

Bionic
Reading

Proteklog vikenda u Splitu se na Prokurativama održala večer posvećena glazbenom stvaralaštvu jednog od najtrofejnijih skladatelja i tekstopisaca Splitskog festivala, Teu Trumbiću. Među ostalim je nastupila i njegova supruga Sanja koju je publika upoznala devedesetih zahvaljujući skladbama 'Danke Deutschland' ili 'Moj je dragi u narodnoj gardi'

Sanja Trumbić je na večeri posvećenoj njezinom 24 godine starijem suprugu Teu Trumbiću nastupila uz njihovu kćer Teu, također glazbenicu.

Nastupile su izbodeći 'Nostalgiju', kompoziciju s kojom je Milo Hrnić svojedobno osvojio treće mjesto na Splitskom festivalu. 'Nažalost, bolest je Tea prikovala za krevet, ali je u duši živ', otkrila je Sanja Trumbić za Slobodnu Dalmaciju.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Prisjetila se kako je supruga upoznala na pjevčkoj audiciji i kako je tada izvela pjesmu od grupe Magazin. Od ljeta 1979. godine, kada je Teo Trumbić sa 'Zbogom Dalmacijo' osvojio sve što se dalo osvojiti, osvojio je i njezino srce.

  • +3
Sanja i Tea Trumbić Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Sanja je, podsjetimo, inače profesorica hrvatskog jezika i književnosti, a tečno govori engleski i njemački. Danas se više bavi pisanjem. Autorica je scenarija za seriju koji se svidio filmskom producentu Ivanu Maloči, a napisala je i libreto za mjuzikl, za koji je glazbu skladao njezin suprug Teo. Napisala je i roman 'Da mi je biti Mišo Kovač',