maria callas

Pogledajte fotografije Angeline Jolie u ulozi zbog koje je plakala, a kritičari je zovu njezinom ulogom života

30.09.2024 u 14:05

Bionic
Reading

Angelina Jolie transformirala se u ulogu života, tumačeći legendarnu opernu pjevačicu Mariju Callas u najnovijem biografskom filmu Pabla Larraína, 'Maria'. A približavanjem dana kada će film stići u kina, ali i na Netflix, i nakon objave službenog teasera, objavljene su i prve fotografije koje prikazuju slavnu oskarovku u 'ulozi života'

U novom biografskom filmu Angelina Jolie utjelovila je legendarnu opernu pjevačicu 'Mariu Callas'. Film 'Maria' govori o opernoj životnoj priči jedne od najvećih svjetskih sopranistica. Grkinja rođena u SAD-u najpoznatija je po burnoj vezi s grčkim brodarskim magnatom Aristotelom Onassisom koji ju je na kraju ostavio zbog Jackie, udovice ubijenog američkog predsjednika Johna F. Kennedyja.

Nakon što prije koji dan objavljen i prvi teaser video koji je prikazao Angelinu u 'ulozi života' kako su naveli brojni kritičari, sada su svjetlo dana ugledale i prve fotografije koje pokazuju Angelinu Jolie kao legendarnu opernu pjevačicu Mariju Callas.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević, Profimedia

Biografska ekranizacija prikazuje složen i fascinantan život jedne od najslavnijih opernih pjevačica 20. stoljeća, a Angelina je svojom ulogom oduševila kritičare i publiku. Tako je na Filmskom festivalu u Veneciji dobila čak osam minuta ovacija. Angelinu su pohvale toliko ganule da se rasplakala, a oduševljenje nije izostala ni na Telluride filmskom festivalu.

  • +4
Angelina Jolie kao Maria Callas Izvor: Profimedia / Autor: StudioCanal / Ferrari / Profimedia

Prije fotografija objavljen je teaser

Prije fotografija na YouTube je stigao službeni teaser za biografski film 'Maria'. 'Što želiš pjevati', kaže glas, dok Jolie odgovara na kraju videa, 'Ne danas.' Teaser također prikazuje djeliće Marijinih posljednjih dana u Parizu 1970-ih, od osobnih trenutaka do njezina nastupa na pozornici.

Angelina Jolie prolazi kroz sve emocije u prvom teaser traileru za film 'Maria', u kojem glumica glumi legendarnu opernu pjevačicu Mariju Callas. Film počinje igrati u odabranim kinima u SAD-u 27. studenog i na Netflixu 11. prosinca.

Posljednji dani Marije Callas

Nakon što je režirao filmove 'Spencer' i 'Jackie', Larraín sada preuzima grčku opernu zvijezdu čiji su život obilježile dramatične tragedije koje je također donijela na pozornicu. Radnja filma je smještena u 1977. godinu, u posljednje dane pjevačičina života. Maria Callas umrla je od srčanog udara u 53. godini.

Tako 'Maria' zaključuje Larraínovu biografsku trilogiju. Treba napomenuti da su Maria Callas i Jackie Kennedy dijelile ljubavnika, Aristotela Onassisa, kojeg je tumačio Haluk Bilginer u 'Mariji'. A Onassis je ostavio Mariu Callas kako bi se oženio Kennedyjem.

Callas je bila svjetski poznata sopranistica, upletena u zloglasnu svađu s Renatom Tebaldi. Grčko-američka pjevačica cijeli je život patila od kratkovidnosti te su je nazivali La Divina ili 'Božanska'.

Izvor: Društvene mreže

Život legendarne pjevačice

Prema službenom sinopsisu, film istražuje život legendarne, kultne i kontroverzne pjevačice, često opisivane kao izvorne dive. Utemeljen na istinitim pričama, film 'Maria' priča burnu, lijepu i tragičnu priču o životu najveće svjetske operne pjevačice, proživljenu i iznova zamišljenu tijekom njezinih posljednjih dana u Parizu 1970-ih. Film je debitirao u Veneciji 2024. nakon što je najavljen 2022., a predstavlja se kao se 'kreativno zamišljanje i psihološki portret' pjevačice.

'Maria' je 'priča o ženi koja je živjela od '20-ih do '70-ih, ženi koja je spalila svoj glas, svoj život, radeći (ono što je voljela) svoj posao. Film govori o osobi koja, nakon što je svoj život posvetila publici širom svijeta koja bi je htjela slušati, odlučuje konačno pronaći svoj glas, svoj identitet i konačno učiniti nešto za sebe,' rekao je redatelj Larraín.

U filmu glume Kodi Smit-McPhee, Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher, Haluk Bilginer i Valeria Golino.'Mariju' je napisao scenarist 'Spencera' i scenarist 'Peaky Blindersa', Steven Knight, koji također donosi 'Peaky Blinders' na veliko platno. Ed Lachman je snimatelj, a Massimo Cantini Parrini zadužen je za kostimografiju dok je za produkcijski dizajn zadužen Guy Hendrix Dyas.

  • +8
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: Lev Radin / Zuma Press / Profimedia

Angelina je bila jedini izbor

Što se tiče Angeline Jolie, Larraín je znao da nitko drugi ne može biti Maria Callas.

'Ona je najveća diva 20. stoljeća, a tko bi to mogao glumiti?', rekao je Larraín. 'Nisam želio raditi s nekim tko to već nema u sebi. Trebao sam glumicu koja bi prirodno i organski bila ta diva, nosila tu težinu, bila ta prisutnost. Angelina je bila tamo,' dodaje.

Redatelj Larraín rekao je za Vanity Fair da je Angelina Jolie provela šest mjeseci vježbajući kako bi vjerno odglumila Mariu Callas. Redatelj je želio uhvatiti Callasinu životnu priču na autentičan način kroz Angelininu glumu.

Larraín je priznao da je pjevanje zapravo bilo 'vrlo zastrašujuće' za Angelinu Jolie, ali je 'ples ranjivosti' stvorio filmsko strahopoštovanje. Angelininu izvedbu ćemo moći gledati od 27. studenog u kinima te od 11. prosinca na Netflixu.