ZANIMLJIV PROJEKT

Pogledajte spot za pjesmu 'Moram naći san' koji je potpuno snimljen uz pomoć AI

14.09.2024 u 19:21

Bionic
Reading

Umjetna inteligencija je već odavno ušla i u svijet umjetnosti, a nesvakidašnji glazbeni projekt osmislio je Tomislav Mihalić iz Zaprešića

Iza projekta AI benda Kriptolokeri stoji Tomislav Mihalić koji je objavio singl 'Moram naći san' s nadolazećeg albuma 'Dan poslije sutra'.

Ovaj projekt, kao i njegov prethodnik 'Dan prije sutra', koji je bio prvi AI video album u Hrvatskoj, izveden je potpuno uz pomoć umjetne inteligencije, što dodaje jedinstvenu vrijednost i novitet u našoj glazbenoj industriji.

Za razliku od prethodnog albuma, novi materijal je vizualno oblikovan uz iznimno visoke grafičke standarde, demonstrirajući koliko je svijet AI grafike napredovao.

Ako vas zanima singl, možete ga OVDJE pogledati na YouTubeu, a prema riječima tvorca ovog zanimljivog projekta, Tomislava Mihalića, singl predstavlja početak nečeg zbilja novog i posebnog, te je nešto što dosad nije viđeno na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Posebnost je, dodaje, i što će cijela radnja albuma biti smještena u 2050. godinu kao dio jedne velike i zabavne priče.

Inače, kako objašnjava Mihalić, radnja video spota događa se u 2050. godini, a dječak iz pjesme nije fiktivna ličnost već je njegov sin, a i on sam se pojavljuju u spotu kako na krovu svira s njime. Spot je na taj način rađen u jednoj od mogućih budućnosti.