ŠTO SE MORA, NIJE TEŠKO

Princ George krenuo je očevim stopama; ovime se rijetko koji 11-godišnjak može pohvaliti

15.09.2024 u 07:47

Bionic
Reading

Baš kao i svi njegovi prethodnici i princ George morat će savladati jednu, za članove kraljevske obitelji, važnu vještinu. Riječ je o letenju, a prve sate 11-godišnjak je već odradio

Prema saznanju britanskog The Suna, princ George već je počeo sa satovima letenja. U posljednjim danima ljetnog školskog odmora dobio je i prvu pravu priliku i odradio prvi let.

Kako pišu mediji, budući kralj na prvi se let otisnuo s aerodroma White Waltham Airfield nedaleko Maidenheada i to sve pod budnim okom princa i princeze od Walesa.

Prvi let

Ponosni roditelji svog su 11-godišnjaka gledali s piste dok je njihov sin s instruktorom krenuo na svoj prvi let i s istog sigurno sletio ni sat kasnije.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Poznato je da su na princ William i Kate Middleton osobno doveli Georgea, a pratila su ih još dva automobila s osiguranjem iako je riječ o aerodromu samo nekoliko kilometara udaljenom od njihovog doma u Windsoru.

Nakon što je let savršeno odrađen, Kate i William poveli su Georgea u tamošnji klub kako bi uz topli napitak proslavili ovaj događaj.

  • +2
Kate Middleton i princ William s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Will Warr/Kensington Palace / PA Images / Profimedia

Dozvola za pilota

Dobro je poznato da se u bilo kojoj dobi može početi s učenjem letenja, no jedino što se računa za dobivanje licence za pilota su sati koje osoba može odraditi tek kada napuni 14 godina. Sve do 16 godina osoba mora biti u pratnji instruktora, nakon čega može letjeti solo.

Kako bi u Velikoj Britaniji dobili licencu za privatnog pilota mora se proći najmanje 45 sati letenja i položiti devet ispita teorije.

TKO BI GORI...

Dok William nije mogao sakriti tugu, kralj Felipe napokon je pokazao svoje pravo lice

Pogledaj galeriju

George ovime nastavlja obiteljsku tradiciju, budući da je i njegov otac, princ William, odavno vlasnik dozvole za upravljenje helikopterom te je upravljao RAF helikopterom koji se koristi za potragu i hitnu pomoć. Iako, za razliku od Georgea, nije dobio tako rano priliku za letenje nego tek kada je krenuo na obveznu vojnu obuku.