40. ročkas

Princ Harry upravo je postao bogatiji za pozamašnu svotu

16.09.2024 u 19:05

Bionic
Reading

Princ Harry proslavio je 40. rođendan, a ove godine sjetili su ga se i iz kraljevske obitelji! Na društvenim su mu mrežama uputili čestitke, no to nije jedini kontakt s obitelji koji je imao na ovaj dan

I dok većina ljudi za rođendan dobiva neke poklone poput buketa cvijeća ili poklon-bona za neko omiljeno shopping mjesto, poklon koji je princ Harry dobio nešto je velikodušniji od ovog. Nije pritom riječ o uobičajenom poklonu, već o nasljedstvu koje mu je ostavila prabaka.

Kraljica Elizabeta I. umrla je 2002. godine, a svojim je praunucima 1994. godine prepisala značajnu svotu novca koju će dobiti na svoje rođendane. S obzirom da će William jednog dana postati nasljednik britanskog prijestolja, princ Harry ukupno je dobio veću svotu novca od starijeg brata.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tako je Harry, kako prenose strani mediji, za 40. rođendan iz zaklade svoje pokojne prabake dobio čak 8 milijuna funti!

'Bio je to način na koji je kraljica majka mogla izdvojiti novac za vrijeme kad njezini praunuci budu stariji i način da dio svog imanja prenese na porezno učinkovit način', rekao je bivši pomoćnik palače za The Times.

  • +5
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Handout, RAUL ARBOLEDA / AFP; MEGA / The Mega Agency i DPPA / ddp USA / Profimedia; montaža tportal