BRITANCI ZABRINUTI

Princ Philip završio u bolnici, očekuje ga prijevremena operacija

03.04.2018 u 18:11

Bionic
Reading

Buckinghamska palača izvijestila je danas da je britanski princ Philip, suprug kraljice Elizabete II, zaprimljen u bolnicu gdje će biti podvrgnut prijevremenoj operaciji kuka

Princ Philip zaprimljen je danas poslijepodne u bolnicu King Edward VII u Londonu gdje trenutno čeka na operaciju kuka koja je zakazana za srijedu, objavila je Buckinghamska palača. U službenoj izjavi stoji kako će se operacija obaviti ranije nego što je to predviđeno, a razlog pomicanja datuma operacije nije poznat.

96-godišnji princ izostao je na nekoliko proteklih događanja na kojima je prisustvovao ostatak kraljevske obitelji, uključujući i tradicionalni odlazak na misu u Windsorsku crkvu za Uskrs, pa se pretpostavlja kako je razlog prijevremene operacije pogoršano zdravstveno stanje britanskog princa.

Iako se princ Philip umirovio od pohođenja službenih kraljevskih ceremonija, s vremena na vrijeme princ se ipak pridruži svojoj supruzi, kraljici Elizabeti II, na važnijim događanjima. Osim problema s kukom, princ je u prošlosti imao i problema sa srcem, a na društvenim mrežama već se objavljuju riječi podrške za britanskog princa.

Iz palače su odbili dati detaljnije informacije o prinčevu zdravstevnom stanju, kao i o detaljima same operacije, uz komentar kako će detalji za javnost biti dostupni naknadno.

  • +17
Kraljica Elizabeta II i princ Philip Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia