ŠTO SE DOGAĐA?

U posljednji tren otkazao pojavljivanje na misi, Britanci strahuju za zdravlje princa

30.03.2018 u 12:42

Bionic
Reading

Kada je u kolovozu 2017. godine najavljena izvanredna press konferencija, svi su strahovali od najgoreg - nešto se događa s kraljicom Elizabetom II. Na sreću, takvo što nije bilo u igri, već službena objava odlaska u mirovinu njezina supruga, princa Philipa. 96-godišnji princ tada je odlučio da će se pojavljivati u javnosti samo u rijetkim situacijama, a sve je sada zabrinuo, naglim otkazivanjem mise na Veliki četvrtak

Iako je već bilo dogovoreno da će prisustvovati, kao i svake godine, misi na Veliki četvrtak, zajedno sa svojom suprugom, kraljicom Elizabetom II i cijelom obitelji, samo nekoliko trenutaka prije dogovorenog odlaska, 96-godišnji princ Philip sve je otkazao.

'Da će prisustvovati misi, dogovoreno je tjednima prije, kada smo se nadali da će vojvoda moći prisustvovati, nažalost, Njegovo visočanstvo odlučilo je ne otići', izjavio službeni glasnogovornik palače.

  • +15
Princ Philip Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako, prema izvorima bliskim kraljevskoj obitelji, razlog se krije u njegovim problemima s kukom, te mu je sve teže kretati se, mnogi strahuju da je u pitanju nešto puno ozbiljnije.

U kolovozu 2017. godine, princ Philip najavio je svoj odlazak u mirovinu, nakon 70 godina službe, no rekao je kako i dalje, s vremena na vrijeme, namjerava prisustvovati nekim društvenim događanjima, a u svemu tome imao je podršku i same kraljice.

  • +17
Kraljica Elizabeta II i princ Philip Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, ako je suditi prema dobrom raspoloženju 92-godišnje kraljice na jučerašnjoj misi u kapelici St. Georgea, istoj onoj gdje će 19. svibnja vjenčane zavjete izmijeniti princ Harry i Meghan Markle, za zdravstveno stanje svog supruga ne brine.