OČEVI GENI

Princ William otkrio nježnu, dosad nepoznatu stranu princa Charlesa

14.11.2018 u 20:20

Bionic
Reading

Princ Charles jedan je od samozatajnijih članova kraljevske obitelji, no povodom njegova 70-og rođendana princ William je u intervjuu za časopis Country Life pokušao javnosti približiti sliku o svom ocu, otkrivši kako je oduvijek bio zaluđen prirodom i životinjama, a jednom životinjskom vrstom posebno

Princ Charles toliko obožava crvene vjeverice da im daje imena i za njih u jakni uvijek čuva oraščiće. Ovo je jedna od dosad nepoznatih informacija o britanskom prijestolonasljedniku princu Charlesu koju je za britanski časopis Country Life otkrio njegov prvorođeni sin, princ William.

Princ Charles danas slavi svoj okrugli 70. rođendan, a ono što mnogi ne znaju o njemu jest to da je britanski princ veliki ljubitelj životinja, posebno crvenih vjeverica kojih je sve manje. U posljednjih nekoliko desetljeća broj ovih glodavaca u Velikoj Britaniji smanjio se s 3,5 milijuna na njih 250 tisuća zbog čega je njihov opstanak sve ugroženiji, a princ Charles nastoji to promijeniti.

'Potpuno je zadivljen crvenim vjevericama koje žive u okolici Birkhalla u Škotskoj - do te mjere da im je dao imena i dopušta im da ulaze u kuću!', rekao je princ William u posebnom izdanju časopisa Country Life.

  • +2
Princ Charles s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U jednom drugom članku princ Charles je rekao kako im vjeverice ulaze u dvorac Birkhall u Škotskoj te kako ondje natjeravaju jedna drugu u krug.

'Ako sjedim mirno one dođu isto rade oko mene. Ponekad, kada ostavim jaknu s oraščićima u džepovima zakačenu na stolici, nađem ih kako vire s repovima iz džepova dok istražuju gdje je hrana. To su zbilja nevjerojatno posebna stvorenja', rekao je princ Charles u intervjuu.

Princ William istiaknuo je i Charlesovu iznimnu ljubav koju osjeća prema prirodi.

  • +30
Meghan Markle prvi put s kraljevskom obitelji na balkonu Buckinghamske palače Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Njegova strast prema okolišu i prirodi je nešto što ja kao otac želim prenijeti na Georgea, Charlotte i Louisa', rekao je princ William, dodajući kako su neka od njegovih najranijih sjećanja iz djetinjstva upravo s imanja Balmoral, gdje ga je otac učio 'o prirodi koja nas okružuje'.

'Bio je također uz mene na mom prvom putovanju u Afriku, gdje mi je pomogao u učenju o globalnom okolišu', dodao je princ William, koji je nakon svog oca, princa Charlesa prvi u redu za tron te je i sam veliki borac za okoliš. Predsjednik je organizacije United for Wildlife i grupacije organizacija koje se bave očuvanjem divljeg životinjskog svijeta te se bore protiv ilegalnog trgovanja životinjskim dijelovima tijela.