o njemu se priča

Privukao pažnju na splitskom partyju: Tko je zgodni Makaranin iz serije 'Skriveno u raju'?

03.07.2024 u 11:13

Bionic
Reading

Od sredine svibnja na RTL-u se počela emitirati slovenska serija 'Skriveno u raju'. Uz priznata i nagrađivana glumačkih imena Alena Šalinovića i Aleksandra Cvjetkovića, svoje mjesto u seriji našao je i Matino Antunović koji igra Dinu, instruktora ronjenja i najvećeg zavodnika u kampu Paradiso. Prije toga gledatelji su ga mogli pratiti u serijama 'Prava žena' i 'San snova' u kojoj je utjelovio nogometaša Vinka Dizdarevića, poznatog kao Dizel

Ovih dana Matino Antunović se pojavio na splitskom partyju gdje je privlačio pažnju svojom markantnom pojavom. Ranije je otkrio da je zbog uloge u seriji 'Skriveno u raju' morao proći fizičku transormaciju i to na prijedlog produkcije.

'Počeo sam trenirati i dobio sam 10 kilograma mišića, što je za mene tada bilo nemoguća misija', ali eto, dogodilo se i nakon toga sam nastavio s treniranjem. Kako je Dino instruktor ronjenja, morao sam proći tečaj ronjenja što mi je isto bilo jedno odlično iskustvo. Tek tada, kada sam išao na tečaj ronjenja i kada sam bio dolje pod vodom, imao sam osjećaj da osjećam taj lik i njegov život, što mi je dalo totalnu novu dimenziju u lik', ispričao je 32-godišnji Makaranin ranije za RTL.

Kao najljepše od svega, kad je riječ o seriji, izdvojio je 'snimanje na predivnim lokacijama u Istri i ekipu iz snova'. Kao i Dina kojeg glumi u seriji, i njega, kazao je, ponos i inat vode kroz život.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Danas dosta razumije slovenski jezik, a pomalo ga i govori. Povrh televizijskih uloga, ima i kazališnih iskustava s pozornica zagrebačkog HNK i Komedije, INK u Puli, HNK u Zadru, u kazalištu Žar ptica. Među ostalim je bio nominiran za Zlatni Studio 2020. godine u kategoriji za najbolje novo lice u kazalištu, za uloge u predstavi 'Muževi i žene' Woodyja Allena u produkciji Istarskog narodnog kazališta u Puli.

U slobodno vrijeme vožnja biciklom mu, kazao je, odmara glavu i to je njegova velika strast. Voli otići na dobar koncert, pogledati dobar film ili seriju, a druženje s prijateljima je istaknuo kao ono što ga uistinu opušta i čini sretnim. Odnedavno je i ponovo oživio svoju davno zaboravljenu strast za crtanjem.

Ranije je otkrio podrijetlo svog imena koje potječe od talijanske riječi 'mattino', što znači jutro, odnosno dio dana između izlaska sunca i podneva. Budući da je iz Dalmacije, gdje se tradicionalno daju imena po djedovima, on je, kazao je, 'moderna verzija djedovog imena Mate'.

  • +3
Matino Antunović Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX