SVESTRANA UMJETNICA

Rijetko pojavljivanje: Samozatajna Kate Bush progovorila o novom projektu i budućim planovima

28.10.2024 u 14:25

Bionic
Reading

Zahvaljujući Netflixovoj uspješnici 'Stranger Things' u kojoj se našla njezina skladba 'Running Up That Hill' objavljena prije 37 godina, britanska pjevačica i kantautorica Kate Bush ponovo se našla u centru pažnje. Poznato je da se godinama ne pojavljuje u medijima i javnosti, a sad je pristala na intervjuu za BBC Radio 4

Kate Bush posljednjih godina se klonila svjetla reflektora, a zadnji je melankolični 50 Words for Snow album objavila 2011. godine. Od tada su njezina jedina izdanja bili live ili kompilacijski albumi. No, pjevačica je za BBC rekla da 'jako želi početi raditi na novoj glazbi'.

'Jako sam zainteresirana za početak rada na novom albumu. Imam puno ideja i stvarno se veselim povratku u taj kreativni prostor, prošlo je dosta vremena, osjećam da sam spremna početi raditi nešto novo', priznala je pjevačica. Dala je rijedak intervju voditeljici Emmi Barnett a povod svega je novi animirani film 'Little Shrew (Snowflake)' (za koji je napisala scenarij i režirala ga) za pomoć djeci zahvaćenoj ratovima.

Ove muškarce je ljubila Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević, Profimedia

Film traje malo više od 4 minute i prikazuje majušnu rovku koja traži nadu i spas dok se probija kroz bombardirani i razrušeni grad. Crno-bijeli animirani film prati njezina pjesma 'Snowflake' iz 2011., a cilj joj je prikupiti novac za dobrotvornu organizaciju War Child i potaknuti ljude da podrže organizacije koje pomažu djeci pogođenoj ratnim sukobima. U petak je objavljen na njezinoj službenoj web stranici.

Izvor: Društvene mreže

Objasnila je da je počela raditi na njemu s ilustratorom Jimom Kayem prije nekoliko godina, nedugo nakon što je izbio rat u Ukrajini. 'Htjela sam skrenuti pozornost koliko je to užasno za djecu', otkrila je Kate Bush. Smatra da je rat 'užasan za sve', ali je 'nezamislivo' koliko mora biti zastrašujući za djecu.

'Živimo u mračnim vremenima'

'Mislim da smo svi smo prošli kroz vrlo teška razdoblja. Živimo u mračnim vremenima i svi smo potrošeni. Prošli smo kroz pandemiju, to je bio veliki šok i osjećali smo da ćemo, kad to prođe, moći nastaviti s normalnim životom. Ali zapravo se čini da je sve gore i da je sve više ratova', izjavila je pjevačica koja se proslavila 1978. godine.

Podsjetimo, uživo je nastupila 2014. kada je, nakon 35 godina pauze, održala 22 rasprodana koncerta u Londonu.