na sveučilištu

Roger Federer o mirovini: 'Usisavam kuću'

11.06.2024 u 21:21

Bionic
Reading

Roger Federer održao je govor u kojem je progovorio o svom slobodnom vremenu. Poznati tenisač uvijek je odvajao poslovno i privatno, a sada je otkrio kako se provodi u mirovini

Iako se o tome dosta šuškalo, kada je u rujnu 2022. Švicarac najavio povlačenje iz tenisa, mnogi su ljubitelji ovog sporta ostali žalosni. Ime Rogera Federera zauvijek će se pamtiti u svijetu sporta, a elitno američko sveučilište Dartmouth počastilo je švicarsku tenisku legendu Rogera Federera počasnim doktoratom.

Prošlo je nešto manje od dvije godine otkako se Federer povukao i povukao u svoje odaje, a u rijetkom pojavljivanju u javnosti otkrio je kako provodi vrijeme u mirovini.

Namirnice koje snižavaju visoki tlak Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

'Danas izlazim iz svoje zone komfora. Došao sam samo održati govor, ali kući mogu otići kao 'Dr. Roger'. Ovo bi mogla biti moja najneočekivanija pobjeda ikada', započeo je Federer govor u Hannoveru, New Hampshire.

Iako Federera gledamo kao jednog od najboljih tenisača svih vremena, u govoru je otkrio da vrijeme provodi baš kao i svi mi. No, s malo više znamenki na bankovnom računu...

'Prvo i najvažnije, ja sam otac, pa vozim svoju djecu u školu. Igram šah online protiv stranaca. Usisavam kuću', rekao je nabrajajući aktivnosti koje radi u slobodno vrijeme.

Poznati je tenisač od 2009. godine u braku sa suprugom Miroslavom 'Mirkom' Federer-Vavrinec, a u međuvremenu su dobili četvero djece. Svojoj je obitelji također posvetio dio govora: 'Mogu se smatrati sretnim što imam svoju divnu suprugu Mirku, koja svaku radost u mom životu čini još svjetlijom, i naša sjajna djeca Myla, Charlene, Leo i Lenny danas su ovdje sa mnom - i što je još važnije: tu smo jedni za druge svaki dan.'

Osim o svojoj obitelji, Federer brine i o djeci koja nemaju iste mogućnosti kao njegova. Putem svoje zaklade brine o obrazovanju djece u Africi, a nerijetko donira novac i drugim humanitarnim organizacijama koje skrbe o nemoćnima.

PREPOZNALI GA OBOŽAVATELJI

Samo nekoliko dana nakon Đokovića u Hrvatsku na odmor stigao i Roger Federer

Pogledaj galeriju