SMIJEH U PAKETU SA SUZAMA

Sedam serija poput 'Nobody Wants This' koje možete pogledati ako želite još slatke romantike

11.10.2024 u 18:28

Bionic
Reading

Serija 'Nobody Wants This' osvojila je svijet. U tren oka je uspjela oduševiti gledatelje različitih profila a mnogi smatraju da je upravo to romantični format koji se godinama čekao. Ako ste i vi bili oduševljeni novom Netflix serijom, onda vrijedi dodati i ove naslove (slične atmosfere i ugođaja) na popis za gledanje

Ako ste već odgledali prvu sezonu serije 'Nobody Wants This', evo još sedam drugih sličnih serija koje možete pogledati dok čekate drugu sezonu.

'The O.C.'

Serija 'The O.C.' jedna je od onih uz koju su odrastale generacije tinejdžera diljem svijeta. Njezin naziv odnosi na kraticu 'Orange County', a prikazivala se od 2003. do 2007. godine, a uloga Marisse Cooper proslavila je englesko-američku glumicu. Nakon kratkog angažmana u Gilmoricama (Gilmore Girls), Adam Brody je zaista osvojio obožavatelje ulogom simpatičnog i sarkastičnog Setha Cohena u tinejdžerskoj dramskoj seriji 'The O.C.'

Ove muškarce je ljubila Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević, Profimedia

U središtu radnje bili su životi bogatih tinejdžera iz kalifornijskog Newport Beacha. Osim već spomenutih glavnih glumaca, kroz seriju su prošla brojna poznata lica poput Chrisa Pratta, Olivije Wilde, Shailene Woodley, Nikki Reed i drugih. Imala je šokantne preobrate i napete zaplete, ali gledatelji nisu mogli zaboraviti smrt Marisse Cooper, koju je glumila Mischa Barton. Serija je nazvana 'pop kulturnim fenomenom' te je zaradila dobre kritike filmskih kritičara.

Izvor: Društvene mreže

'The Good Place'

Serija 'The Good Place' je neobična fantasy komedija koja uz mnoštvo humora traži odgovore na 'ozbiljna' filozofska pitanja, a priču četvero likova - dvije djevojke Eleanor i Tahani te dva muškarca Chidia i Jasona. Njihove priče izgledaju gotovo isto, svi su završili u mjestu naziva Good place, što predstavlja raj, iako su svi vodili dosta grješne i ružne živote. Neodoljivo šarmantni likovi, originalna priča i neočekivani obrati oduševili su publiku i kritiku diljem svijeta. Kroz svaki lik u seriji prikazuju se određene osobine i mnogi će ih povezati sa vlastitim osobinama ili s ljudima koje poznaju. Šarmu ove serije nemoguće je odoljeti, a dosad snimljene sezone gledaju se u jednom dahu.

Izvor: Društvene mreže

'Younger'

Seriju tvorca Darren Stara (genij koji stoji iza serija 'Seks i grad', 'Beverly Hills, 90210' i 'Emily u Parizu'), prati Lizu Miller (Sutton Foster), samohranu majku u 40-ima koja laže o tome da je dvostruko mlađa. Otprilike u isto vrijeme, također započinje vezu s tattoo umjetnikom od 20-godišnjakom Joshom (Nico Tortorella), koji vjeruje da ona ima slične godine kao on. Pretvarajući se da ima 26 godina, uspijeva dobiti posao asistentice u prestižnoj izdavačkoj kući Empirical Press, gdje joj je šefica stroga i pomalo zajedljiva Diana Trout (Miriam Shor)Serija od sedam sezona razotkriva posljedice koje Lizino mijenjanje godina ima na njezinu vezu, prijateljstva i poslovni život.

Izvor: Društvene mreže

'Never Have I Ever'

Iza ove simpatične, duhovite serije stoji Mindy Kaling, komičarka i glumica najpoznatija po ulozi u sad već kultnom 'The Office.' Serija se fokusira se na prvu generaciju američko-indijanske tinejdžerice Devi Vishwakumar (Maitreyi Ramakrishnan) koja se bori sa smrću svog oca, etiketirana je kao štreberica u školi i očajnički želi izgubiti nevinost s Paxton Hall-Yoshidom (Darren Barnet), sportašem. Premda su likovi iz serije mlađi od likova iz 'Nobody Wants This', obje serije imaju sličan ritam: suočavaju se s izazovima u odnosima, poštovanju prema kulturnim tradicijama i održavaju ugođaj dobrog osjećaja koji ih čini lakima za gledanje. 'Never Have I Ever' balansira sve ono što su mnogi obožavali u teen komedijama 80-ih i 90-ih, a istovremeno se čini svježom. Preplavljena je klišejima koje prezentira na simpatičan i novi način.

Izvor: Društvene mreže

'Fleabag'

Ova serija spada u žanr tragi-komedije, a glavna glumica, scenaristica i producentica Phoebe Waller-Bridge za nju osvojila tri Emmyja. Serija izvrsno pleše između humora, tame i drame a prati mladu ženu koja se pokušava nositi s nedavnom tragedijom i svojim životom u Londonu. U seriji Waller-Bridge komunicira s gledateljima. Osjećaju se uključeno, kao da s njom prolaze kroz sve. Tu je i fantastična gluma sporednih likova poput njezine sestre, oca, pomajke i slavnog svečenika. Seks je jedan od glavnih motiva u seriji. Flebag je ovisna o seksu iako u njemu najčešće ne uživa. Kada dođe do samog čina ona priča s kamerom i opisuje što se događa. 'Fleabag' je serija u kojoj se jednoj sceni umire od smijeha, a u drugoj plače. Swerija je malo 'raskalašnija' i zajedljivija od 'Nobody Wants This', ali mnogi ljudi povlače paralele između njih dvije.

Izvor: Društvene mreže

'Business Proposal'

Riječ je o korejskoj romantičnoj drami ispunjena uzbuđenjemima i komedijom. Seriju krasi fantastična i visoko cenjena gluma Kim Se-jeong koja daje poseban izgled njenom liku Shin Ha-ri, istraživače u prehrambenoj tvrtki. Prerušena u svoju prijateljicu, pojavljuje na blind dejtu kako bi otjerala odabranika. Međutim, planovi se izjalove kada se ispostavi da je on njezin izvršni direktor Ha-ri, Kang Tae-moo (Ahn Hyo-seop). Zaplet nastaje kada on predloži jednu ponudu U zadnjoj prikazanoj epizodi, poljubac između Shin Ha Ri i Kang Te Moo, dodatno je podigao rejting ove mega popularne K drame. Fanovi serije tvrde da je topliji od - onog u drugoj epizodi 'Nobody Wants This'.

Izvor: Društvene mreže

'You're the Worst'

Riječ je o komediji smještenoj u Los Angelesu koja prati narcisoidnog i tvrdoglavog Jimmyja (Chris Geere) i ciničnu, samodestruktivnu i depresivnu Gretchen Cutler (Aya Cash). Oni su spoj stvoren u paklu koji se susreću na vjenčanju Jimmyjeve bivše, gdje Gretchen odluči ukrasti jedan od darova, a Jimmy biva izbačen jer je vrijeđao mladenku. 'You're the Worst' donosi kemiju i zafrkanciju kakvu su mnogi zavoljeli u seriji 'Nobody Wants This'. Serija odlično kombinira kritiziranje tipičnih američkih vrijednosti s britanskim humorom dok istovremeno prikazuje kakve posljedice mentalne bolesti poput depresije i PTSD-a mogu imati na ljubavnu vezu i zajednički život. Postoji pet sezona serije koje se gledaju u dahu.

Izvor: Društvene mreže