show na pozornici

Selena Gomez šalom na Emmyjima oduševila fanove, ali i navukla bijes Trumpovih pristaša

16.09.2024 u 11:12

Bionic
Reading

Dodjela ovogodišnjih Emmyja nije prošla bez šala i dosjetki koje se prepričavaju i jutro nakon. A šalom je posebnu je pažnju privukla glumica serije 'Only Murders in the Building', Selena Gomez dok je dodjeljivala nagradu na pozornici

Selena Gomez je u nedjelju navečer na dodjeli Emmyja 2024. dala dobro upakiran i promišljen politički osvrt. Pjevačica i glumica na pozornici Emmy je ispričala šalu o 'ženama s mačkama bez djece', očito misleći na opaske republikanskog senatora JD Vancea kojeg se sada naširoko ismijavaju zbog omalovažavanja žena koje nemaju djecu.

Dobre fore na pozornici

Pogledajte kako se Catherine Zeta-Jones mijenjala kroz godine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Tijekom kratkog vremena provedenog na pozornici sa kolegama iz serije 'Only Murders in the Building', Martinom Shortom i Steveom Martinom, Selena se dobro nasmijala dok su se Martin i Short prepucavali i zbijali šale jedan na račun drugoga.

Njihove šale jako su se svidjele gledateljima. Nakon toga se i Selena ubacila u razgovor i ispričala što voli kod svojih kolega. 'Kakva je ovo čarobna večer pokušaja pamćenja imena ljudi', rekla je Gomez, a Short se nadovezao: 'I pretvaranja da smo gledali njihove serije.'

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

A najviše oduševljenja izazvao je trenutak kada je Selena spomenula 'childless cat ladies', odnosno žene s mačkama bez djece.

'Dopustite mi da kažem kakva je čast raditi s dva tipa koji su tako daleko od toga da budu dame s mačkma bez djece', rekla je.

Glumica Candice Bergen na sličan je način osudila Vanceove komentare tijekom ceremonije. Dok je dodjeljivala nagradu, Bergen se osvrnula na to kako je tadašnji potpredsjednik Dan Quayle 1992. godine kritizirao njezin lik u seriji 'Murphy Brown', ženu koja je svjesno odlučila sama odgajati dijete.

'Oh, dokle smo stigli. Danas republikanski kandidat za potpredsjednika nikada ne bi napao ženu zato što ima djecu', rekao je Bergen na pozornici. 'Dakle, kako kažu, moj posao ovdje je završen. Mijau.'

  • +8
Selena Gomez Izvor: Profimedia / Autor: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Šala koja je postala viralna

Obožavatelji su ostali oduševljeni dobrim šalama, posebice tom o ženama bez djece, a komentari su preplavili društvene mreže.

'Želim da Selena Gomez, Steve Martin i Martin Short budu domaćini dodjele Oscara sljedeće godine jer se ovakva kemija gotovo nikad ne viđa', 'Kako su Steve Martin i Martin Short uopće otkrili da imaju ludu kemiju sa Selenom Gomez?', 'Tko god da je pomislio da bi Selena super išla uz njih dvojicu, ta osoba je genijalna', 'Trumpovi pristaše su ljuti na Seleninu šalu', neki su od komentara.

I Taylor Swift se našalila na sličan način

Selenina šala izrečena je samo nekoliko dana nakon što je njezina bliska prijateljica Taylor Swift javno podržala potpredsjednicu Kamalu Harris kao kandidatkinju na predsjedničkim izborima u Americi.

Taylor se na kraju objave na Instagramu potpisala kao 'childless cat lady', što je bila poveznica već dobro poznatu izjavu J.D. Vancea.

76. emmy

Pogledajte glamurozna izdanja s prestižne dodjele televizijskih nagrada

Pogledaj galeriju

Podsjetimo, Vance, protukandidat bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na izborima 2024., suočio se s velikim kritikama na račun komentara koje je dao u ponovno objavljenom intervjuu 2021. Tijekom tog intervjua, ismijavao je potpredsjednicu Kamalu Harris, sada demokratsku predsjedničku kandidatkinju, kao jednu od 'dama s mačkama i bez djece' koje su nesretne zbog svojih života i izbora koje su donijele pa žele i ostatak zemlje učiniti nesretnim. Mnogi su oštro osudili senatora iz Ohia napominjući da postoji mnogo razloga zbog kojih žena možda nema, ili bi odlučila nemati djecu.

A sama Selena je prošlog tjedna u intervjuu za Vanity Fair otkrila da zbog zdravstvenih razloga ne može nositi vlastitu djecu. Glumica, koja je javno progovorila o životu s lupusom i bipolarnim poremećajem, izjavila je da se osjeća 'zahvalnom' što ima priliku istražiti druge načine na koje može postati mama u budućnosti, poput usvajanja ili surogat majčinstva.