EDINA PRŠIĆ BABIĆ

Simpatična voditeljica otkrila je zanimljiv detalj o sebi kojem se nismo nadali

20.05.2024 u 06:09

Bionic
Reading

Svestrana Zagrepčanka Edina Pršić Babić (30) dobro je poznato lice s malih ekrana, slušali smo je i na radiju Laganini, a okušala se i kao glumica, moderatorica...

Omiljena voditeljica CMC-ja rado nam je otkrila svoje beauty i modne tajne, čije savjete najradije posluša kad se radi o modnim kombinacijama, a prisjetila se i svojih eksperimentiranja sa stilovima u teen danima i koji je bend tad obožavala...

U čemu se najbolje osjećate? Što nikad ne biste odjenuli?

Ovisno kakav mi je dan, ponekad je to neka cozy trenirka, a ponekad, kad sam sređena od glave do pete, neka lijepa svečana haljina ili odijelo. Ne bih nikad odjenula nešto u čemu se ne osjećam ugodno i samopouzdano.

Čije modne savjete najradije slušate - supruga ili sestara?

Često se savjetujem s bližnjima, ali kako mi je suprug najdostupniji jer ipak živimo zajedno, često ga prije izlaska pitam - kak' ti se ovo čini? ;) Tu je naravno i WhatsApp pa prijateljicama ili sestrama fotkam neku kombinaciju i čekam odobrenje (smijeh).

Kojih pet komada, po vama, morati imati svaka žena?

Dobre traperice, kvalitetnu bijelu košulju, dobar kaput, crne ili bež salonke i naravno neizostavnu malu crnu haljinu.

  • +4
Edina Pršić Babić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album/E. Pršić Babić

Volite li se prepustili impulzivnom šopingu? Na što ste posebno slabi?

Pa evo, baš se zadnji put dogodilo da sam otišla u šoping centar samo po tenisice koje sam naručila, a vratila se kući s četiri nove odjevne kombinacije. Ne pronalazim lako nešto što mi se baš jako sviđa, pa kad naiđem na nešto takvo, prepustim se neplaniranoj kupnji. Trenutno su mi slabost dobra ženska odijela.

Kako ste izgledali u tinejdžerskim danima? Jeste li eksperimentirali stilovima, bojom kose, frizurama, make upom?

Bome jesam! Od darkerice (da, znam da je teško zamisliti), skejterice, pa do šminkerice. Jako sam voljela bend Tokio Hotel i bila luda za takvim stilom - vensicama, širokim hlačama, čak sam htjela napraviti i dreadlockse po uzoru na Toma Kaulitza! Sva sreća pa su me moji odgovorili od toga, haha!

Sjećate li se nekih modnih grešaka koje biste danas rado zaboravili?

Srećom ne, jer imam starije sestre koje su prije mene prošle sve promašaje i dobitne modne kombinacije pa su me na vrijeme zaustavile kad bih dobila neku ludu ideju. Sjećam se sestrinog savjeta kad sam birala haljinu za maturalnu (a na takvim zabavama čovjek se zaista svega može nagledati): 'Biraj neku bezvremensku, tako da ti kad budeš gledala fotke i za deset godina - neće biti neugodno.' Živa istina!

Što je uvijek u vašem neseseru? Imate li neki beauty trik koji uvijek primjenjujete?

Dugo sam tražila neku dobru BB kremu i napokon našla onu Cliniquea, tako da je ona stalna postava u mom neseseru, uz puder u kamenu, rumenilo, maskaru, olovku i ruž za usne. I tu je obavezno SPF 50 Nivea Sun Triple Protect. Moj beauty trik je manje je više.

Volite li kuhati i što volite pripremati? Kako ste se odlučili za vegetarijanstvo?

Volim kuhati, i to više slano nego slatko. To su razne guste povrtne juhice, variva, vege bolonjez, quiche, tjestenina na razne načine, vege burgeri, riba... Ne pada mi sad sve na pamet, ali zaista raznoliko. Na vegetarijanstvo sam se odlučila iz nekih zdravstvenih razloga, nije to bilo preko noći, nego smo postepeno izbacivali meso iz jelovnika.

Kako održavate vitku figuru? Stignete li vježbati?

Ovisno kakav mi je tjedan, nekad uspijem čak šest puta tjedno, a nekad jedva dva ili tri. Ali trudim se održavati takav način života, što ne znači da nužno svaki put moram u teretanu, nego da su OK i duža šetnja, istezanje, rolanje, trčanje po kvartu... dakle bilo kakva fizička aktivnost.

Velika ste ljubiteljica putovanja, a koje biste zemlje voljeli posjetiti jednoga dana?

Voljela bih obići sve zemlje, naravno ako bude mogućnosti i vremena. Fasciniraju me druge kulture, drugačiji načini života od našeg, pogledi na svijet... Što različitije, to bolje...

Imate užurban raspored, kako se opuštate kad ne radite?

Otkad je stiglo lijepo vrijeme, to je definitivno bijeg u prirodu. Zadnje smo posjetili stazu Life on Mars na Pagu, koja je predivna i od srca je preporučujem - naročito sad, dok još nisu paklene vrućine, jer tamo baš nemate hlada. Osim toga, volim čitati, pogledati neki dobar film ili seriju. Trenutno gledam 'The Tourist' na HBO-u i zasad je odlična.

Vodili ste jutarnji program na radiju Laganini, je li vam teško rano ustati? Imate li neki tajni trik za razbuđivanje?

Velika sam spavalica i uvijek mi je bilo teško ustati u pet. Trik je vjerojatno u tome da odeš na vrijeme leći, a meni je uz moj bioritam i obaveze to bilo nemoguće. Jednostavno se navikneš da ti to postane najnormalniji dio života! Sad nadoknađujem sva neprospavana jutra! (smijeh).

Emisija koju ste vodili sa Sašom Bunetom na Laganiniju bila je ove godine nominirana za Večernjakovu ružu. Koji su vas gosti najviše oduševili u emisiji?


Bilo je zaista fantastičnih žena, svaka je na svoj način posebna i upravo zato je i bila gošća u našoj emisiji. Ali evo, kad bih morala nekoga izdvojiti - akademkinja Vida Demarin, specijalistica neuropsihijatrije, oduševila me svojom energijom, stavom prema životu, pozitivnošću... divim se takvim ljudima za koje su godine samo broj.