I DALJE ga VOLE

Sjećate li se hita 'More Than Words'? Evo kako dečki iz Extremea izgledaju i zvuče danas

04.05.2024 u 08:48

Bionic
Reading

Uz njihovu akustičnu baladu zaljubljivale su se generacije, a iako je pjesma snimljena davne 1992., i dalje je hit. Duo Extreme još postoji, mada takvog hita kao je 'More Than Words' više nisu imali

Prošle su nevjerojatne 33 godine otkada je svjetlo dana ugledao crno-bijeli spot benda Extreme. Snimljen je za akustičnu baladu 'More Than Words', koju su zajedno napisali, odsvirali i otpjevali Nuno Bettencourt na akustičnoj gitari te vokal Gary Cherone, a koja je predstavljala odmak od do tada uobičajenog funk metal stila koji je bend imao.

'More Than Words' objavljen je kao treći singl s drugog albuma benda 'Pornograffiti' i postao je gotovo preko noći broj jedan na svim najvažnijim top listama diljem svijeta.

U videu, objavljenom na društvenim mrežama Extremea, Nuno i Gary sjede na stepenicama ispred Nunove kuće, gdje je pjesma i nastala. Kako je ispričao Bettencourt, požurio je kući kako bi snimio ono što su smislili i svirao je u kuhinji. U tom je trenutku prolazila njegova sestra Fatima, a inače nije odobravala ništa što on radi i svira. Kada je čula prve taktove melodije i riječi, upitala ga je što je to i dala mu savjet da zaštiti pjesmu jer će biti veliki hit.

Extreme - More Than Words (Official Music Video) Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Vezano uz pjesmu, bend se tada svim silama borio s diskografskom kućom da se 'More Than Words' izda kao singl, a u jednom je trenutku, upravo zbog toga, Bettencourt čak napustio bend.

Iako je postigla nevjerojatan uspjeh i otvorila im vrata svjetske slave, dečkima je ona ostavila i gorak okus u ustima jer ih je obilježila do te mjere da su ih, umjesto Extreme, nazivali 'More Than Words dečki'.

Zanimljivo je da su tijekom turneje s Aerosmithom u Poljskoj odlučili da je više neće svirati i toga su se držali, a onda im je Steven Tyler ostavio poruku na vratima garderobe da je 'je*eno počnu ponovno svirati'. Prihvatili su njegov savjet, a ostalo je povijest.