17. kolovoza

Slow Cured prije Silentea na tvrđavi sv. Mihovila

06.08.2024 u 13:01

Bionic
Reading

Tvrđava sv. Mihovila, Šibenik // subota, 17. kolovoza 2024.

Mladi zagrebački indie rock bend Slow Cured nastupit će kao predgrupa za Silente na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila u subotu, 17. kolovoza 2024.

Slow Cured je zagrebački alternativni rock bend s primjesama indiea koji svoj proboj najviše veže uz nastupe na Supervalu, festivalu školskih bendova. Uz singlove ‘Umoran’, ‘F#’ i ‘Dias irae’ te ‘87’ i ‘ANTE BELLA’, koji su snimljeni uživo u zagrebačkom KSET-u, najavljuju još nove glazbe. Osim Supervala dosad su nastupali i u Tvornici kulture, u Saxu, na InMusic festivalu, Moto susretu u Slavonskom Brod, kao i na Šalati prije Silentea. Grupu čine čine vokalist i gitarist Filip Radaljac, basist Jakov Damjanović, bubnjar Bruno Petanović, klavijaturist Stjepan Nemec te vokalistica Katarina Stanić.

Nakon što je rasprodanim koncertom na zagrebačkom stadionu Šalata Silente okrunio dosadašnju karijeru, bend se otisnuo na ljetnu turneju. Silente će tako u Šibenik donijeti najveće hitove iz desetljeća duge karijere, uključujući i novi singl ‘Sve da ima neki način” kao i prethodni ‘Sve što treba znat o ženi”.

Silente - Sve da ima neki način Izvor: Društvene mreže

Silente s aktualnim singlom i dalje čvrsto drži poziciju među najemitiranijim pjesmama u nacionalnom radijskom programu. U više od 4 mjeseca od objave pjesme ‘Sve da ima neki način”, Silente je i dalje među top 10 singlova nacionalne liste HR Top 40. Nakon što je odmah po izlasku sletio na trending listu YouTubea, spot trenutno broji gotovo 700 tisuća pregleda, a nova pjesma je zasjela vrhove mnogih radijskih ljestvica diljem države. Drugi je to singl s nadolazećeg albuma koji je planiran za jesen.

Silente je trenutno na ljetnoj turneji kojom obilazi Hrvatsku i regiju. Nakon Pule 16. kolovoza, slijedi šibenski nastup 17. kolovoza. Nakon toga 23. bend dolazi u Dubrovnik, 25. kolovoza su u Lipovljanima. 30. kolovoza Silente je u Kninu, a dan nakon u Ivancu. Rujan počinju 14. u slovenskom Trzinu, a 10. listopada su u Novom Sadu te dan kasnije u Beogradu.

Silente se pridružuje popisu koncerata na tvrđavi sv. Mihovila gdje će vikend ranije, 10. kolovoza, dva sjajna live benda PipsChips&Videoclips i Letu štuke održati dupli koncert.

Ulaznice za šibenski koncert Silentea u prodaji su preko sustava Eventim.hr i njihovim prodajnim mjestima po cijeni od 19 eura, a u prodaji je posljednjih 50 ulaznica.