MAJČINA SMRT

Steven Spielberg: Oproštaj od jedinstvene žene

22.02.2017 u 18:43

Bionic
Reading

Majka slavnog američkog redatelja i producenta Stevena Spielberga preminula je jučer u 97. godini. Leah Adler je bila poznata po svom vedrom duhu i pozitivnoj energiji, ljudi su obožavali njezinu iskrenost i osmijeh, a poznat je bio i njezin restoran Milky Way u Santa Monici kojeg je otvorila s drugim suprugom prije više od 30 godina.

Oni koji ga najbolje poznaju znaju i to kako svoj uspjeh Steven Spielberg može jednim velikim dijelom zahvaliti svojoj majci Leah Adler čija su vedrina, maštovitost i nekonvencionalnost ponajviše utjecali naSpeilebergov pogled na svijet i odabir profesije.

'Osim po svom crvenom ružu, ljubavi prema tratinčicama, skakutanju od stola do stola u njezinom restoranu, strasti prema kampiranju, ribolovu i zagonetkama, Leah će ostati zapamćena prvenstveno po svojoj neimjernoj ljubavi kojom je obasipala ljudeoko sebe', dio je izjave glasnogovornika Spielbergove kompanije nakon smrti redateljeve majke u 97. godini. S prvim suprugom Arnoldom Spielbergom Leah je dobila četvero djece, među kojimai sina Stevena.

Nakon rastave 1967. udala se za Bernija Adlera s kojim je otvorila danas vrlo uspješan i poznati  restoran Milky Way u Los Anglesu. Spielberg je bio vrlo blizak s majkom, a posljednji put o njoj je govorio 2012. kad je objasnio kako je Leah imala poseban način odgoja. 'Bila je naš Petar Pan, nije željela odrasti', rekao je danas 70-godišnji redatelj.

RIP Leah Adler, the mother of Steven Spielberg. #RIP #97YearsOld #LeahAdler #StevenSpielberg

A post shared by Jared Wignall (@jaredwignall) on