Znate li odgovor?

Stjepan u kvizu 'Tko želi biti milijunaš?' otvorio 12. pitanje: Dilema ga koštala nastavka igre

18.10.2024 u 10:12

Bionic
Reading

U ovotjednom HRT-ovom kvizu 'Tko želi biti milijunaš' na pitanja je odgovaralo troje natjecatelja, a najuspješniji je bio Stjepan Milobara, iz Zagreba, zaposlenik Ministarstva zdravstva

Stjepan Milobara je u otvorio 12. pitanje i osvojio 10.000 eura. Prvi džoker je iskoristio na sedmom pitanju. Zadatak je bio odrediti cvjetovima koje boje cvate grmolika biljka brnistra, a Stjepan nije bio siguran. Publika je odgovarala na pitanje, a 88% njih je reklo da je odgovor A, žute, čime je Stjepan nastavio igru.

Na osmom pitanju naišao je na novi izazov - trebao je prepoznati naziv patuljastog planeta pa je Stjepan zvao brata Josipa, koji nije znao odgovor. Potom je odlučio iskoristiti i posljednji džoker, pola-pola, čijom su eliminacijom ostali odgovori pod A) Oleole i pod D) Makemake. Nakon kratke dvojbe Stjepan je izabrao točan odgovor i osvojio 1000 eura.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević, Profimedia

Muka s Olimpijskim igrama

Bez džokera na raspolaganju, Stjepan je ponudio točne odgovore na deveto, deseto i jedanaesto pitanje te stigao do osvojenih 10.000 eura. Znao je kad je rođen nogometaš Lionel Messi, odgovor na filmsko pitanje te što se nalazi u hadalu.

Na 12. pitanju, koje je glasilo: 'Koja je država više puta ugostila Zimske nego Ljetne olimpijske igre?' Stjepan je dvojio između odgovora pod A) Italija i pod D) SAD. Kako nije bio siguran, nije želio riskirati te je odlučio odustati i zadržati osvojenih 10.000 eura. Kasnije je priznao da bi, da je nastavio, izabrao Italiju, što bi bio točan odgovor.

Nakon Stjepana je stigla natjecateljica Dolores Cikoja iz Osijeka. Napustila je kviz na osmom pitanju 'Zbog razlika u Zemljinoj rotaciji, koji se grad najbrže vrti?'. Iskoristila je dva džokera, no nije dala točan odgovor. Siniša Majstorović iz Pule igru nastavlja u sljedećoj emisiji, a za sada je prešao prvi prag i osvojio 150 eura. Ostaju mu sva tri džokera, prenosi HRT.