nepoznati detalji

Što sve nismo znali o preslatkom princu Georgeu

08.09.2017 u 12:30

Bionic
Reading

Maleni princ George, prvorođeni sin britanskog kraljevskog para, princa Williama i vojvotkinje Kate Middleton, trenutno je najpoznatiji četverogodišnjak na svijetu i svakodnevno nas oduševljava svojom pojavom. No još uvijek postoje neke stvari koje ne znamo o nasljedniku britanskog prijestolja

Ovih dana princ George je u središtu medijske pozornosti jer je krenuo u školu, a osim toga, nekoliko dana ranije saznalo se da britanski kraljevski par očekuje treće dijete i da će dobiti brata ili sestru.

Kraljevska obitelj oduvijek je prepuna svojih intriga i tajni koje ne izlaze u javnost baš tako lako, no nekih se činjenica mediji ipak mogu domoći.

Tako je vrlo dobro poznata i vrijednost princa Georgea, a ona za britansko gospodarstvo, prema riječima londonskih konzultanata iz tvrtke Brand Finance, iznosi 2,3 milijarde funti.

  • +13
Princ George Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kada se spominju iznosi, valja napomenuti i da mlađe dijete princa Williama i vojvotkinje Kate, malena princeza, dvogodišnja Charlotte, vrijedi čak tri milijarde funti, iako se jako dobro zna da će njezin brat George vjerojatno jednog dana postati kralj.

  • +42
Kate Middleton i princ William

Da, princ George treći je u redu za nasljedstvo, iako je to sad možda nezamislivo jer maleni tek kreće u školu i ima mnogo važnijih obveza od nasljedstva, no red u kraljevskoj obitelji odavno se zna.

Prvi na redu za krunu je njegov djed, princ Charles, a potom otac, princ William. Odmah nakon njih dolazi danas četverogodišnji princ George, zatim njegova sestra, princeza Charlotte, potom još nerođeno dijete vojvotkinje Kate Middleton, koje bi na svijet trebalo doći u veljači, a tek onda Williamov brat - princ Harry.

  • +4
Princ George Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim zamršenih veza oko nasljedstva, javnost možda ne zna puno ime omiljenog malenog princa.

Budući da ga rijetko tko oslovljava cijelim imenom te se ono gotovo nikada ne piše u medijima kao takvo, onda i ne čudi to da ga skoro nitko ne zna.

Prinčevo puno ime glasi George Alexander Louis, a William i Kate odlučili su se za njega, iako je vrlo tradicionalno, jer je vrlo prikladno za budućeg monarha, a njime su odali i počast baki, kraljici Elizabeti II, kojoj je srednje ime Alexandra.

Završetak imena, Luis, povezuje ga s ocem Williamom, kojem je to također srednje ime.