ne smije voziti

Suđenje nakon uhićenja: Sudac odbija Justinu Timberlakeu vratiti vozačku dozvolu

02.08.2024 u 22:59

Bionic
Reading

ustin Timberlake i dalje će biti bez vozačke dozvole nakon što mu je njujorški sudac suspendirao dozvolu tijekom saslušanja

Slavni 43-godišnji pjevač pojavio se na sudu virtualno iz Antwerpena u Belgiji u petak, 2. kolovoza, izjašnjavajući se nevinim po revidiranoj prekršajnoj prijavi za vožnju u pijanom stanju, piše People.

Timberlake, odjeven u crnu košulju, pažljivo je slušao suca Carla Iracea, te je dvaput odgovorio 'da' na pitanja koja su mu bila postavljena. Irace je pjevaču oduzeo vozačke privilegije u državi New York, iako je duljina opoziva nejasna. Nakon saslušanja, Timberlakeov odvjetnik Edward Burke Jr. rekao je novinarima da je suspenzija 'standardna za svaku optužbu za vožnju pod utjecajem'.

Tijekom postupka, Burke je također povukao svoj zahtjev - koji je iznio prošli tjedan - za odbacivanje slučaja. Irace je također izrazio nezadovoljstvo Burkeovom izjavom novinarima nakon saslušanja 26. srpnja, pozivajući ga da 'bude pažljiviji kada daje komentare' i upozoravajući Burkea da njegove riječi 'izgledaju kao pokušaj da se slučaj pokvari prije nego što uopće počne'. Irace je zaprijetio da će provesti naredbu o zatvaranju ili zatražiti da se Timberlake osobno pojavi, prisiljavajući povratak iz Europe i prekid njegove svjetske turneje Forget Tomorrow, ako se takvi komentari nastave.

Sljedeće ročište zakazano je za 9. kolovoza, nakon čega slijedi probni datum suđenja 13. rujna, ovisno o tome što će se dogoditi na ročištu sljedećeg petka.

Tijekom Timberlakeova posljednjeg saslušanja u petak, 26. srpnja, Burke je tvrdio da pjevač 'nije bio pijan' kada je uhićen 18. lipnja u Sag Harboru u New Yorku te optužen za vožnju pod utjecajem alkohola.

'Ponovit ću to. Justin Timberlake nije bio pijan. I vrlo smo uvjereni da će ta optužba - ta kaznena optužba - biti odbačena', dodao je.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

'Najvažnija činjenica koju treba znati o ovom slučaju je da Justin nije bio pijan i da nije trebao biti uhićen zbog vožnje pod utjecajem alkohola, rekao je tada. 'Policija je napravila niz vrlo značajnih pogrešaka u ovom slučaju. Danas ste na sudu čuli da okružni tužitelj pokušava popraviti jednu od tih grešaka. Ali to je samo jedna, a ima ih mnogo. Ponekad policija pogriješi, a ovo je samo jedan od tih primjera.'

'Justin poštuje policiju i vrlo važan posao koji obavljaju. Surađivao je s policajcima cijelo vrijeme i odnosio se prema njima s poštovanjem koje zaslužuju. Također poštuje cijeli sudski proces, uključujući okružnog tužitelja i suca koji su bili Ali činjenica je da nije bio pijan i da su pogriješili kad su ga uhitili zbog toga. Uvjereni smo da će ova optužba biti odbačena,' dodao je Justinov odvjetnik.

ODLUČILA JE IGNORIRATI SVE

Jessica Biel snimljena u javnosti prvi put od uhićenja Justina Timberlakea

Pogledaj galeriju

Inače, policija Sag Harbora rekla je za magazin People u vrijeme pjevačeva uhićenja da dok je Timberlake upravljao svojim BMW-om iz 2025., navodno se nije 'propisno zaustavio na postavljenom znaku stop' i 'ostao u svojoj traci'. Nakon što su ga zaustavili, vlasti su navele da je Timberlake 'upravljao svojim vozilom u pijanom stanju' te su ga uhitile. Zadržan je preko noći, a zatim je izveden pred sud u Sag Harbor Villageu i pušten na vlastitu odgovornost.